Juhász Péter nem tudja, hogy nyomozás folyik ellene
2018. március 14. 16:43

Továbbra sem kíván visszavonulni a közélettől az Együtt elnöke, Juhász Péter, aki szerda délelőtt a Fidesz székház előtt tartott sajtótájékoztatón azt is állította, hogy nem tud az ellene zajló rendőrségi nyomozásról. Ismert, hogy kedden arról számolt be a PestiSrácok.hu, hogy a volt élettársának bántalmazása kapcsán, személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást Juhász Péter botrányának ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az ellenzéki politikus a sajtótájékoztatóján kérdésre elmondta: nem tudta, hogy nyomozás folyik ellene, illetve arról sem tud, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó aláírta volna az ellene szóló petíciót. Juhász szerint az ellene aláírásokat gyűjtő Mindennapok Női Szemmel Egyesület egy Fidesz által fenntartott ál-csoportosulás.

A politikus nem tervezi visszavonulását a közélettől. Elmondása szerint a pártja bízik benne, és ez a fontos. Arra a kérdésre, hogy miért nem lép vissza a képviselőjelöltségtől, azt mondta: csak akkor tenne így, ha a választókerületben az ellenzékiek meg tudnának állapodni egy erős jelöltben, aki mögé beállnak egységesen.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Juhász Pétert a bántalmazás miatt volt élettársa beperelte. A nő a bírósági iratok szerint azt mondta: „48 kg voltam, lenyomott a kanapéra és rám térdelt, és megütött, már akkor feldagadt. Aztán nyugtatót és altatót adott, és még egy éjszakát ott töltöttem. Menstruáltam, ruhástul bőgtem, térdig véres voltam… nem tudtam felkelni.„

Az Együtt elnökét egy hónapja a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István jelentette fel kényszerítés, súlyos testi sértés, kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt. A rendőrség – egyelőre – utóbbi bűncselekményről döntött úgy, hogy megindítja az eljárást.

magyaridok.hu - MTI
Címkék:
 • Permanens forradalom
  Hát igen, vannak Nagy Idők és vannak nagy pillanatok. És adjunk hálát a Sorsnak, hogy ismét részesei lehetünk.
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • 12 év családbarát és 8 év családellenes kormányzás
  Az elmúlt húsz évből 12 év telt el családbarát és 8 év családellenes kormányzással Magyarországon – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára.
 • A magyarok döntő többsége elutasítja az erőszakot
  A Századvég friss közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett, és elutasítja, hogy a tiltakozók erőszakos utcai demonstrációkkal vonják kétségbe a kormány legitimitását. Az elmúlt napok eseményei kapcsán a megkérdezettek többsége úgy ítéli meg, hogy a tüntetések szervezői és résztvevői elvesztették a kontrollt, és a demonstrációk túl erőszakossá váltak.
 • A Kossuth tér nem lesz Majdan
  A mostani káosz elsődleges célja az ország rossz színben történő feltüntetése, és ebben a hazai ellenzék is sajnálatos módon partnernek bizonyul.
MTI Hírfelhasználó