Afgán migráns ölhette meg a fiatal német lányt
2018. március 16. 09:59

Újabb gyilkosság sokkolta Németországot. Egy afgán bevándorló ölt meg egy 17 éves német lányt. A bevándorló 2015-ben érkezett Németországba, a menedékkérelmét elutasították, de egyelőre nem toloncolták ki.

A lány egy ideig a fiú barátnője volt, a szomszédok szerint arra is rávette a férfi, hogy a muszlim nőkhöz hasonlóan hordjon fejkendőt. Majd egy idő után bántalmazni kezdte, hétfőn pedig megölte. Ez már nem az első hasonló gyilkosság Németországban.

Közösen bérelt lakásukban több késszúrással ölte meg német barátnőjét az afgán bevándorló. A szomszédok szerint nem volt váratlan a tragédia, hiszen gyakran veszekedte, a lány korábban feljelentést is tett bántalmazás miatt. A tragédiát azonban nem sikerült megelőzni.

A bíróság elrendelte a letartóztatást, azonban a gyanúsított nem szolgáltatott semmilyen további információt a történtekről, így folytatják a nyomozást – ezt mondta a flensburgi főügyész. A német sajtó szerint azonban az tudható, hogy az afgán gyanúsított – saját bevallása szerint – 15 évesen, kísérő nélküli fiatalkorú menedékkérőként érkezett, de elutasították kérelmét. A döntés még nem jogerős, az eljárás folyamatban van.

Történt már hasonló eset

Virrasztással, plakátokkal, táblákkal tiltakoztak a nők elleni erőszak ellen a Rajna-vidéki Pfalz tartománybeli Kandelban tavaly év végén, és azóta is folyamatosak a helyszínen a demonstrációk. A tiltakozás-sorozatot egy brutális gyilkosság váltotta ki: 2017 decemberében egy 15 éves lányt egy drogériában több késszúrással gyilkolt meg az volt barátja, egy afgán menedékkérő. A tüntetés szervezői az M1 tudósítójának úgy fogalmaztak: naponta követnek el ehhez hasonló gyilkosságokat Németországban, ezért úgy döntöttek: nem hallgathatnak tovább.

Christina Baum, az esemény szervezője elmondta, ilyen típusú bűncselekmény eddig nem fordult elő Németországban. Egyértelmű, hogy ezek a kulturális különbségek miatt váltak általánossá. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elkövetők többnyire migrációs hátterű emberek – fogalmazott a szervező.

Kifogásolják azt is, hogy a hatóságok gyakran megpróbálják eltitkolni a tettesek származását, vagy ha a menedékjoggal rendelkezőknek már német útlevele is van, akkor azt közlik, hogy a tettes német volt. A tiltakozás-sorozat szervezői megfogalmaztak egy kiáltványt, ebben foglalják össze, hogy szerintük hogyan lehetne helyreállítani a közbiztonságot Németországban. Követelik többek között a határok lezárását és a szabad véleménynyilvánítást.

Megszaporodtak a késes támadások

Tény, hogy az utóbbi időben Németország-szerte valóban megszaporodtak a késes támadások. A berlini helyi kormányzat adataiból az derül ki, hogy a német fővárosban tavaly átlagosan hét késelést követtek el minden egyes nap. Ez háromszáz esettel több, mint tíz éve.

Már feladatnak tekintik a migránshelyzet rendezését

A migránshelyzet rendezését immár a szövetségi kormány is kiemelt feladatnak tekinti. Angela Merkel kedden, negyedik kancellári beiktatása után úgy fogalmazott: foglalkozni kell azoknak az embereknek a gondjaival, akik tiltakozásból a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak pártra szavaztak. Merkel szerint a legfontosabb, hogy érvényt szerezzenek a törvényeknek, aminek az is része, hogy gondoskodjanak a maradásra nem jogosult menedékkérők távozásáról.

hirado.hu
Címkék:
megmondó
Ám nem bőr feszül az ábrázatukon, ezért még évekig húzni fogják a busás adófizetői javadalmazást.
 • Liberál über alles
  Ezek a hétpróbás világharcosok hisztérikusan reagálnak mindenre, ami kritikus, ami állítólag az érdekeiket sérti.
 • Kriminalizálják az ellenvéleményen lévőket
  Vélhető, hogy ebben az esetben a hatóságnak nemcsak a menettel szemben felsorakozók ellen kellett volna intézkednie.
 • Utazás a koponyája körül
  A szügyig ateista DK itt is pápább a pápánál, elnöke és szóvivője azt is jobban tudja, melyek az ország valódi problémái.
 • Újra működik a guillotine
  Ez a zseni Emmanuel megfordította a dolgot. Azért nem ért egyet a nagykövettel, mert látja a helyzetet, és ezt el is merte mondani.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI