Deák: Orbán Viktor kijelölte az utat
2018. március 16. 15:40

Orbán Viktor az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján tartott ünnepi beszédében kijelölte az utat Magyarország számára. Az M1-en nyilatkozó szakértő szerint egyértelművé tette a választások tétjét: ha nem a nemzeti kormány győz a mostani választásokon, akkor hazánk bevándorlóországgá fog válni.

El akarják venni tőlünk az országot – ezt mondta Orbán Viktor tegnap ünnepi beszédében a Kossuth téren. A miniszterelnök kiemelte: azt akarják, hogy néhány évtized alatt önként adjuk át más földrészről érkező idegeneknek, akik nem beszélik a nyelvünket, nem tisztelik a kultúránkat, törvényeinket és életformánkat. A kormányfő arról is beszélt: nem az ellenzékkel kell megküzdeniük, hanem egy birodalommá szervezett nemzetközi hálózattal. Orbán Viktor hangsúlyozta: Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig.

Aktivizáló beszédet tartott a kormányfő, tekintettel arra, hogy heteken belül itt vannak a választások – mondta Deák Dániel politológus az M1 Ma reggel című adásában. Orbán Viktor szólt a magyarokhoz és kiemelte a választás tétjét – tette hozzá a Figyelő főmunkatársa. Egy nemzeti kormány áll szemben a globalista erőkkel, akik a kötelező betelepítési kvótát illetve az illegális bevándorlást rá kívánják erőltetni Magyarországra.

Elmondta, a miniszterelnök ebben a beszédében világosan kijelölte ennek az egész küzdelemnek a tétjét és egyértelművé tette, ha nem a nemzeti kormány győz a mostani választásokon, akkor hazánk bevándorlóországgá fog válni.

Megjegyezte, soha nem látott tömeg jellemezte a tegnapi eseményt. Ez is azt mutatja, hogy a magyarok egyértelműen kiállnak a nemzeti kormány mellett – fűzte hozzá. A magyarok érzékelik a választások tétjét és látják, hogy két választási lehetőség közül kell dönteniük. A megjelent tömeg azt is érzékeltette, hogy a többség ugyanazon az állásponton van, amit a jelenlegi kormány képvisel. Az hogy ilyen sokan részt vettek a csütörtöki rendezvényen, és hogy sokan követték a televízión keresztül az eseményt, egyértelműen mozgósító hatással bírt – szögezte le a szakértő.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédéhez készül az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett díszünnepségen az Országház előtti Kossuth Lajos téren (MTI-fotó: Sóki Tamás)

Orbán Viktor miniszterelnök beszédéhez készül az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett díszünnepségen az Országház előtti Kossuth Lajos téren (MTI-fotó: Sóki Tamás)

A hódmezővásárhelyi választás volt a fordulópont, az időközben kijött kutatások azt mutatják, hogy az elmúlt napokban, hetekben a Fidesz-KDNP szimpatizánsai aktivizálódtak és sokkal magabiztosabbak lettek – jelentette ki Deák Dániel. Hozzátette, ezek az emberek sokkal biztosabbra ígérek a választási részvételt, mint korábban. Látják azt a külső ellenséget, amely fenyegeti a jelenlegi kormány által elért eredményeket. Igazából nem az ellenzéki pártok jelentik a veszélyt, hanem azok a külső, globális hálózatok, amelyeket Soros György testesít meg – magyarázta. Ők minden erőt és energiát abba fektetnek, hogy megbuktassák a mostani kormányt. Az ellenzéki pártok ezeknek a külső erőknek csupán az eszközei. Már nem is a maguk urai – jelentette ki, hozzátéve, ezek a pártvezetők és politikusok külső érdekeket szolgálnak.

Míg az ellenzéki pártok az aktuálpolitikai csatározásokba merültek bele, addig Orbán Viktor mindig tágabb kontextusba tudja helyezni a Magyarországot és Európát érő kihívásokat. Deák Dániel szerint a miniszterelnök erre ad választ a beszédeiben. Kijelöli az utat, amit Magyarországnak hosszú távon képviselnie kell. Ellenzéki térfélen nincs ilyen alternatíva.

A szakértő megjegyezte, hogy hiába vannak több millióan a Fidesz-KDNP szimpatizánsai, ha nem mennek el április 8-án és ezt a szimpátiát nem érvényesítik egy szavazattal. Akkor tud nyerni a jelenlegi kormány, ha mindenki a szimpátiáját egy szavazattal fogalmazza meg – mondta.

Azok a fiatalok, akik a mostani választásokra lettek nagykorúak, töltötték be a 18. életévüket, még nem szembesülhettek azzal, hogy 2010 előtt, amikor még csak 10 évesek voltak, milyen kormányzást hajtott végre az akkori balliberális kormány. Ezért ők csupán elmesélésekből, vagy a szüleiktől tudhatják, hogy milyen komoly veszélyben volt Magyarország – magyarázta a szakértő. Ezért kellett a miniszterelnöknek az ünnepi beszédében külön hangsúlyozni azt, hogy milyen komoly veszéllyel szembesül az ország. Hiába próbálnának meg a fiatalok újat kipróbálni vagy vakmerő döntést hozni, olyan következményekkel járna, amit ők éreznének meg hosszú távon. Hiszen ha megváltozna Magyarország kultúrája és politikai összetétele, ők tapasztalnák meg idősebb korukban ezt testközelből.

hirado.hu - M1 Ma reggel
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó