„Ijesztő, ami ma Svédországban történik”
2018. március 21. 10:46

A svéd média nagy része, és a bevándorló-barát politikusok továbbra is el akarják hallgatni, hogy mekkora gondot okoz a bevándorlás a svéd nagyvárosokban – erről beszélt a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1-en. Itthon is látható, hogy többen próbálják hitelteleníteni a negatív véleményeket. De közben újabb és újabb magyarok beszélnek a bajokról: egy 30 éve kint élő férfi azt mondta egy rádióműsorban, hogy „ijesztő, ami ma Svédországban történik, sötétedés után nem szívesen mennek ki az utcára”.

Rendszeresek a bűncselekmények és az atrocitások; arról viszont, hogy kik a tettesek, általában nem jelenik meg semmi a helyi médiában – erről mesélt egy Svédországban élő erdélyi férfi a Karc FM-en.

„Kihívják a rendőrséget csak azért, hogy megdobálják kővel, petárdával sokszor a mentő nem tud bemenni, mert nincs rendőri kísérlet” – mesélte Tiglezán József, aki harminc évvel ezelőtt költözött ki Svédországba. A férfi mesélt a no-go zónákról is, amiket hivatalosan „szociálisan kitett területnek” neveznek.

„Nyugtalan vagyok, ha sötétedés van és a feleségem még nem jött haza a munkából. Nem szívesen megyünk ki moziba, színházba hétvégén” – fogalmazott.

„Ha történik valami a városban, azt egyáltalán nem szabad kimondani, hogy azt egy bevándorló csinálta” – fogalmazott korábban az M1-nek adott interjúban Jordáky Béla, aki a nyolcvanas évek óta él kint. Ő is azt tapasztalja, hogy a médiában nem jelennek meg a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények.

A romló svéd közbiztonságról beszélt Natalie Contessa is, aki ezért 40 év után költözött Svédországból Magyarországra.

Svéd portálok kedden egy felmérést közöltek a 2016-2017-között csoportosan elkövetett erőszakért elítélt férfiakról. A cikkekben kitérnek arra, hogy 43 esetben bírósági ítélet is született már az ügyben, de a legtöbb helyen úgy fogalmaznak, hogy a tettesek külföldi hátterűek.

A svéd véleményvezérek, a politikai elit és a média elhallgatja a migráció okozta problémákat – erről beszélt a Migrációkutató Intézet főigazgatója. Orbán Balázs hangsúlyozta: sok bevándorló olyan etikai, vallási alapú normarendszert követ, ami teljesen eltér az európaitól, ebből is adódnak például a rendszeres nők elleni atrocitások is.

Ezt támasztják alá a svéd bűnügyi statisztikai hivatal tavalyi adatai is. Eszerint például 2017-ben 7230 nemi erőszak történt Svédországban, ez tíz százalékkal volt több, mint egy évvel korábban.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • Permanens forradalom
  Hát igen, vannak Nagy Idők és vannak nagy pillanatok. És adjunk hálát a Sorsnak, hogy ismét részesei lehetünk.
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • 12 év családbarát és 8 év családellenes kormányzás
  Az elmúlt húsz évből 12 év telt el családbarát és 8 év családellenes kormányzással Magyarországon – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára.
 • A magyarok döntő többsége elutasítja az erőszakot
  A Századvég friss közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége kiáll az alkotmányos rend mellett, és elutasítja, hogy a tiltakozók erőszakos utcai demonstrációkkal vonják kétségbe a kormány legitimitását. Az elmúlt napok eseményei kapcsán a megkérdezettek többsége úgy ítéli meg, hogy a tüntetések szervezői és résztvevői elvesztették a kontrollt, és a demonstrációk túl erőszakossá váltak.
 • A Kossuth tér nem lesz Majdan
  A mostani káosz elsődleges célja az ország rossz színben történő feltüntetése, és ebben a hazai ellenzék is sajnálatos módon partnernek bizonyul.
MTI Hírfelhasználó