A Soros-hálózat be akar avatkozni a választásokba
2018. március 22. 22:37

Soros György céljaiért kétezer ember dolgozik Magyarországon – erről írt a Magyar Idők. A lap egy hangfelvételre hivatkozik, amiben a milliárdos spekuláns pénzét kezelő szervezet egyik vezetője beszél minderről. A felvételen az is hallható, hogy Soros György keze szervezetein keresztül elér egészen Európáig.

A Magyar Idők birtokába jutott hangfelvétel szerint Soros György egyik pénzügyi alapjának korábbi pénzügyi vezetője azt mondta: legalább kétezer ember dolgozik Magyarországon, hogy érvényre juttassák Soros György akaratát.

Kovács Zoltán a magyar kormány nevében arra szólította fel a Soros-szervezeteket, hogy hozzák nyilvánosságra ennek a 2 ezer embernek a nevét, és azt is, hogy mely ellenzéki politikusok szerepelnek a Soros-szervezetek fizetési listáján.

Hálózatszerűen működnek a Soros pénzéből működő szervezetek

„A régóta sejtett összefüggéseket feltáró beszélgetésfoszlányok, illetve hangfelvételek arról tanúskodnak, hogy hálózatszerűen, politikai és üzleti célért működnek Soros György pénzéből ezek a szervezetek” – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

„Először meg kell nézni, hogy ők maguk mit lépnek majd az önbevalláson alapuló Stop Soros törvénycsomagra” – tette hozzá.

A kormányszóvivő megjegyezte: korábban a kormány készíttetett jelentéseket az erre hivatott szolgálatokkal a törvények határait feszegető, vagy átlépő tevékenységről.

 

Soros György Londonban, 2011. június 22-én (Fotó: Getty Images/Bloomberg/Simon Dawson)

Soros György Londonban, 2011. június 22-én (Fotó: Getty Images/Bloomberg/Simon Dawson)

Elvárható, hogy önbevallás alapján tárják fel működésüket

Emlékeztetett arra: néhány napja derült ki, hogy a Soros-hálózat külföldi kormányoknál, konkrétan Németországban a magyar emberek munkahelyével zsarolva próbálja más politikára bírni az ottani kormányt, a Migration Aidről pedig bebizonyosodott, hogy titkos adatbázis építéssel próbálkoznak.

Elvárható, hogy önbevallás alapján feltárják működésüket a magukat „civilnek” nevezett, nem kormányzati szervezetek, NGO-k – fogalmazott a kormányszóvivő.

„Arról is sokat beszéltünk még tavaly ősz folyamán, hogy ezek a szervezetek Brüsszelben hogyan képesek elérni azt, hogy a Magyarországról szóló jelentésekben a saját interpretációjuk jelenjen meg” – mondta Kovács Zoltán.

A választások tétje, hogy migrációellenes kormánya lesz-e Magyarországnak

A kormányszóvivő kijelentette: eljött az idő, hogy elkezdjük feltárni ezeknek a szervezeteknek a működését. „Megengedhetetlen, hogy a magyar, illetve az európai uniós szabályokat és jogot átlépve egy politikai választási kampányba beavatkozva működjenek civil szervezetek” – hangsúlyozta.

„Az áprilisi választások tétje, ha csak kormányzati szempontból nézzük, az nyilvánvalóan az, hogy nemzeti, migrációellenes kormánya lesz-e Magyarországnak, amely következetesen tovább képviseli a magyar emberek érdekeit, vagy egy olyan kormány következik, amely egyértelműen Brüsszel, illetve a migráció érdekében fog tevékenykedni” – fogalmazott a kormányszóvivő.

hirado.hu - M1 Ma Este
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • A kereszténydemokrácia esélyei az Európai Néppártban
  A KDNP egyelőre teljes jogú tagként marad a pártcsaládban, és küzd a kereszténydemokrata célokért. A döntés hátteréről és a kereszténydemokrata politizálás európai szintű lehetőségeiről kérdezte a Gondola Harrach Pétert, a KDNP alelnökét, parlamenti frakcióvezetőjét.
 • Minket nem lehet jegelni
  A vitatott és hiányolt kereszténydemokrata értékek és a tízparancsolat időszerűsége
MTI Hírfelhasználó