NB I - Gólgazdag meccsen győzött az Újpest
2018. április 14. 21:50

Az Újpest saját közönsége előtt 4-2-re legyőzte a Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Újpest FC-Vasas FC 4-2 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 2418 néző, v.: Erdős
gólszerző: Nwobodo (25.), Novothny (53., 76. - a másodikat 11-esből), Pauljevic (56.), illetve James (32.), Egerszegi (55.)
sárga lap: Diallo (62.), illetve Ádám (22.), Egerszegi (28.), Hangya (44.), Vaskó (75.)
    
Újpest: Pajovic - Balázs B., Bojovic, Litauszki, Burekovic - Diallo (Sankovic, 64.), Onovo, Pauljevic (Szűcs, 93.), Nwobodo, Zsótér (Cseke, 71.) - Novothny

Vasas: Nagy G. - Burmeister, Benes, Ristevski (Vaskó, 67.) - Egerszegi, James, Vida, Hangya - Remili, Ádám (Pavlov, 71.) Barczi

A találkozó elejét jellemző mezőnyjáték után a félidő derekán jó egyéni megmozdulásból, az első komoly lehetőséget kihasználva vezetést szerzett az Újpest. A meccs ezt követően megélénkült, a kiesés elől menekülő angyalföldiek egy meg nem adott gólt követően egy megítélt találattal egyenlítettek. A szünet előtti időszakra újra lelassult a játék.

A második félidő elején négy percen belül három gól is született: a nagy nyomást kifejtő Újpest újra vezetést szerzett, s bár a Vasas gyorsan egyenlíteni tudott, a lila-fehérek hamar újra lépéselőnybe kerültek. A hajrára fordulva pedig Novothny Soma másodszor is bevette a vendégek kapuját, ezúttal tizenegyesből, ezzel biztossá tette csapata sikerét.

Az Újpest legutóbbi három bajnokiján nem tudott betalálni, ezúttal viszont jobban jött ki a gólpárbajból. A Vasas - amely idegenben 1997 óta nem tud nyerni az Újpest ellen - vereségével visszacsúszott az utolsó pozícióba.

MTI
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó