Másfél hónapjuk maradt a Szép-kártyásoknak
2018. április 17. 09:04

Másfél hónapjuk maradt a Szép-kártya-tulajdonosoknak, hogy elköltsék a számlájukon lévő összegeket, amelyet még 2016-ban írtak jóvá a munkáltatók, ennek elmulasztása esetén ez a pénz elveszik – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című adásában.

A K&H Széchenyi-pihenőkártyákon még 460 millió forint van, zömében a szállás zsebben, míg az MKB által kibocsátott kártyákon 600 millió forint vár felhasználásra – mondta a Kossuth Rádió 180 perc adásában Lehoczky László, az MKB cafeteria tanácsadója. Összesen 43 ezer embert érint, átlagosan 14 ezer forint az el nem költött pénz összege.

A munkavállalók május végéig költhetik el a Széchenyi-pihenőkártyákon lévő összegeket, ezután viszont a pénz elveszik, a bank visszaküldi a munkaadók számára. A tavalyi számok alapján átlagban öt-hatezer forint maradt a kártyákon, a legtöbbször pár száz forint, de volt arra példa, hogy egy hétvégi üdülés is kijött volna az összegből – mondta Lehoczky László.

Mind a három alszámláról (szállás, vendéglátás, szabadidő) lehet strandbelépőt fizetni – mondta Fata László cafeteria-szakértő. De lehet a Szép-kártyákról részösszegeket is fizetni, és a többit készpénzzel vagy bankkártyával.

A nagyobb összeg elköltését meg kell tervezni, de az idei év ebből a szempontból szerencsés, mert május végéig még két hosszú hétvége lesz, de a nyaralás is kifizethető előre.

Tavaly az átutalt összeg, 1-1,5 százalékát nem költötték el kártyatulajdonosok, így több százmillió forintot kaptak vissza a munkáltatók, akiknek ezt egyéb bevételként kell elkönyvelniük.

Ha ezt a cég újra kiosztaná, akkor a szabályok szerint ismét adóznia kellene. A szakértő azt javasolja, hogy az így megmaradt pénzt fordítsák csapatépítő tréningekre vagy munkahelyszépítésre.

A Szép-kártya-tulajdonosok bankjuk internetes felületén ellenőrizhetik egyenlegüket vagy telefonon kérhetnek tájékoztatást –  hangzott el az adásban.

hirado.hu - Kossuth Rádió 180 perc
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó