Másfél hónapjuk maradt a Szép-kártyásoknak
2018. április 17. 09:04

Másfél hónapjuk maradt a Szép-kártya-tulajdonosoknak, hogy elköltsék a számlájukon lévő összegeket, amelyet még 2016-ban írtak jóvá a munkáltatók, ennek elmulasztása esetén ez a pénz elveszik – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című adásában.

A K&H Széchenyi-pihenőkártyákon még 460 millió forint van, zömében a szállás zsebben, míg az MKB által kibocsátott kártyákon 600 millió forint vár felhasználásra – mondta a Kossuth Rádió 180 perc adásában Lehoczky László, az MKB cafeteria tanácsadója. Összesen 43 ezer embert érint, átlagosan 14 ezer forint az el nem költött pénz összege.

A munkavállalók május végéig költhetik el a Széchenyi-pihenőkártyákon lévő összegeket, ezután viszont a pénz elveszik, a bank visszaküldi a munkaadók számára. A tavalyi számok alapján átlagban öt-hatezer forint maradt a kártyákon, a legtöbbször pár száz forint, de volt arra példa, hogy egy hétvégi üdülés is kijött volna az összegből – mondta Lehoczky László.

Mind a három alszámláról (szállás, vendéglátás, szabadidő) lehet strandbelépőt fizetni – mondta Fata László cafeteria-szakértő. De lehet a Szép-kártyákról részösszegeket is fizetni, és a többit készpénzzel vagy bankkártyával.

A nagyobb összeg elköltését meg kell tervezni, de az idei év ebből a szempontból szerencsés, mert május végéig még két hosszú hétvége lesz, de a nyaralás is kifizethető előre.

Tavaly az átutalt összeg, 1-1,5 százalékát nem költötték el kártyatulajdonosok, így több százmillió forintot kaptak vissza a munkáltatók, akiknek ezt egyéb bevételként kell elkönyvelniük.

Ha ezt a cég újra kiosztaná, akkor a szabályok szerint ismét adóznia kellene. A szakértő azt javasolja, hogy az így megmaradt pénzt fordítsák csapatépítő tréningekre vagy munkahelyszépítésre.

A Szép-kártya-tulajdonosok bankjuk internetes felületén ellenőrizhetik egyenlegüket vagy telefonon kérhetnek tájékoztatást –  hangzott el az adásban.

hirado.hu - Kossuth Rádió 180 perc
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Élményekkel nevel a bakonyi erdőrengeteg
  Napjainkban a természetközeli életre nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Erdei Iskolánkba óvodás csoportok is érkeznek, ezek a gyermekek játékos formában ismerkednek meg munkánkkal. Az általános iskolai csoportok életkoruknak megfelelően erdőpedagógiai foglalkozás keretében kapnak ismereteket az általunk végzett erdő-, és vadgazdálkodásról.
 • Orbán: Tovább kell őrizni az identitást és erősíteni a versenyképességet
  Magyarország a sorozatos európai válságok után azt a következtetést vonta le, hogy meg kell őrizni az identitást, meg kell védeni a biztonságot és tovább kell erősíteni a versenyképességet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének átadásán.
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
MTI Hírfelhasználó