Akár öt év börtönt is kaphat a cserbenhagyásos gázoló
2018. április 17. 10:32

Elfogták a rendőrök azt a 48 éves zalakomári nőt, aki vasárnap este Nagykanizsán elgázolt egy anyát és négyéves gyermekét, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A balesetben az édesanya és négyéves kisfia is súlyos koponyasérülést szenvedett, a gyermek azóta is életveszélyes állapotban van. A gázoló tettéért akár öt éves börtönbüntetést is kaphat – hangzott el az M1 Híradójában.

A helyiek szerint is balesetveszélyes az a Balatoni úti kijelölt gyalogátkelőhely, ahol vasárnap este ütöttek el egy családot. Az édesapa még éppen fel tudott lépni a járdára, feleségét és kisgyermekét azonban elgázolta egy autó, amely segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A nőt és a gyermekét is súlyos koponyasérülésekkel szállították kórházba.

A kisgyermeket súlyos koponyasérülése miatt a pécsi idegsebészeti klinikára szállították. Az édesanya szintén súlyos fejsérülést szenvedett, ő a nagykanizsai kórházban áll kezelés alatt, állapota kielégítő – mondta el Szekér Zoltán, a Kanizsai Dorottya Kórház osztályvezetője. Hozzátette, az édesanya felépülése hónapokig is eltarthat. A kisgyermek pedig akkor kerülhet át a pécsi Gyermekklinikára, ha stabilizálódik az állapota.

D__VG20180415003

Rendőr helyszínel 2018. április 15-én Nagykanizsán a Balatoni úton, ahol egy anyát és kisgyermekét gázolta el a zebrán egy autós. MTI Fotó: Varga György

A rendőrök egy fekete Mercedest kerestek, és a sérülések alapján pár órán belül sikerült azonosítani a járművet. A zalakomári személyautót a baleset idején egy 48 éves nő vezette. A sérült autót közúti ellenőrzés közben vették észre.

Sznopek Veronika, a zalai rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, a rendőrök a járművet lefoglalták, az asszonyt pedig előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon. Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult ellene eljárás, amelyért akár öt év börtönt is kaphat. A 48 éves nő autójában egyébként ott volt a két gyermeke is, akik feltehetően végignézték a gázolást.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Áder: Magyarország legyen erős, független és szabad!
  A honvédelem napja annak a tiszta, egyszerű és világos akaratnak az ünnepe, hogy Magyarország legyen erős, független és szabad - mondta Áder János köztársasági elnök kedden, a budai Várban rendezett ünnepségen, amelyen csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Parancsnokságának. Azt kérte a honvédektől, legyenek büszkék erre a zászlóra, mert az az összetartozásuk kifejezése mellett az 1848 májusában megszületett modern magyar hadsereg örökségét is megtestesíti.
 • Brüsszel még több migránst hozna Európába
  A dokumentum egésze ellentmondásoktól hemzseg, és nem vesz tudomást a valóságról, a migránsok siralmas elhelyezkedési statisztikáiról, valamint arról, hogy számos európai országban (például Görögországban vagy Spanyolországban) több millió európai ember vár arra, hogy munkához jusson. Az előbbi ország esetében a munkanélküliségi ráta 18,5 százalék, míg az utóbbinál 14 százalék.
 • Nemzetünk integráns részei az őshonos nemzetiségek
  Ez az értékmegőrző tevékenység jó az adott nemzetiségnek, de jó a többi nemzetiségnek is, hiszen ha egyikük értékeket hoz létre, fejlődik, gazdagodik, azzal inspirálóan hat a többi őshonos nemzetiségre is - mutatott rá a miniszterelnök-helyettes.
MTI Hírfelhasználó