Akár öt év börtönt is kaphat a cserbenhagyásos gázoló
2018. április 17. 10:32

Elfogták a rendőrök azt a 48 éves zalakomári nőt, aki vasárnap este Nagykanizsán elgázolt egy anyát és négyéves gyermekét, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A balesetben az édesanya és négyéves kisfia is súlyos koponyasérülést szenvedett, a gyermek azóta is életveszélyes állapotban van. A gázoló tettéért akár öt éves börtönbüntetést is kaphat – hangzott el az M1 Híradójában.

A helyiek szerint is balesetveszélyes az a Balatoni úti kijelölt gyalogátkelőhely, ahol vasárnap este ütöttek el egy családot. Az édesapa még éppen fel tudott lépni a járdára, feleségét és kisgyermekét azonban elgázolta egy autó, amely segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A nőt és a gyermekét is súlyos koponyasérülésekkel szállították kórházba.

A kisgyermeket súlyos koponyasérülése miatt a pécsi idegsebészeti klinikára szállították. Az édesanya szintén súlyos fejsérülést szenvedett, ő a nagykanizsai kórházban áll kezelés alatt, állapota kielégítő – mondta el Szekér Zoltán, a Kanizsai Dorottya Kórház osztályvezetője. Hozzátette, az édesanya felépülése hónapokig is eltarthat. A kisgyermek pedig akkor kerülhet át a pécsi Gyermekklinikára, ha stabilizálódik az állapota.

D__VG20180415003

Rendőr helyszínel 2018. április 15-én Nagykanizsán a Balatoni úton, ahol egy anyát és kisgyermekét gázolta el a zebrán egy autós. MTI Fotó: Varga György

A rendőrök egy fekete Mercedest kerestek, és a sérülések alapján pár órán belül sikerült azonosítani a járművet. A zalakomári személyautót a baleset idején egy 48 éves nő vezette. A sérült autót közúti ellenőrzés közben vették észre.

Sznopek Veronika, a zalai rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, a rendőrök a járművet lefoglalták, az asszonyt pedig előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon. Segítségnyújtás elmulasztása miatt indult ellene eljárás, amelyért akár öt év börtönt is kaphat. A 48 éves nő autójában egyébként ott volt a két gyermeke is, akik feltehetően végignézték a gázolást.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó