Dinamikusan nő a Debrecen Airport forgalma
2018. április 17. 11:08

2018 márciusában is jelentősen fejlődött a debreceni légi utasforgalom. A korábbiakhoz viszonyítva egyharmaddal többen, mintegy 26 110-en vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő repülőterét. Ez minden idők legerősebb márciusi és egyben első negyedéves utasforgalma volt a Debrecen Airporton.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as márciusi és az első negyedéves eredményeket örömmel összegezte: “Az emelkedő olajárak ellenére a Debrecen Airport utasforgalmának növekedése 2018. első negyedévében is stabil maradt. Stratégiai partnereink, a Wizz Air a debreceni bázis gépével már március vége óta több frekvenciával közlekedik.”

 

A Debrecen Airport kifutója (MTI Fotó: Oláh Tamás)

Európa egyetlen 5-csillagos légitársasága a Lufthansa, amely a múlt héten a második születésnapját ünnepelte Debrecenben, pedig már hetente ötször repül március vége óta. Az Európai Unió, Oroszország és Izrael nyolc gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek és így a kelet-magyarországi régiónak egyaránt.

A régió a turizmus révén profitál

Arra számítanak, hogy a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább fog javulni. Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából, a Partiumból és Szabolcs-Szatmár megyéből is egyre többen választják a debreceni repülőteret, hiszen ez a legközelebbi és legtöbb alacsony viteldíjú úti céllal rendelkező regionális repülőtér a régióban.

Rendkívüli nagy az érdeklődés a nyári charterekre

A nyári charter szezonban a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már hetente kétszer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba, illetve nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítanak nyári járatokat. A nyár abszolút újdonsága és egyben slágerdesztinációja idén Barcelona, Katalónia fővárosa lesz és június közepétől szeptember végéig elérhető a debreceni repülőtérről.

hirado.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Élményekkel nevel a bakonyi erdőrengeteg
  Napjainkban a természetközeli életre nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Erdei Iskolánkba óvodás csoportok is érkeznek, ezek a gyermekek játékos formában ismerkednek meg munkánkkal. Az általános iskolai csoportok életkoruknak megfelelően erdőpedagógiai foglalkozás keretében kapnak ismereteket az általunk végzett erdő-, és vadgazdálkodásról.
 • Orbán: Tovább kell őrizni az identitást és erősíteni a versenyképességet
  Magyarország a sorozatos európai válságok után azt a következtetést vonta le, hogy meg kell őrizni az identitást, meg kell védeni a biztonságot és tovább kell erősíteni a versenyképességet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének átadásán.
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
MTI Hírfelhasználó