A pártszakadás sem kizárt az LMP-ben
2018. április 19. 14:15

Tüzes, temperamentumos politikusok vannak az LMP-ben – ezt mondta a párt egyik országgyűlési képviselője arra, hogy Hadházy Ákos és Sallai R. Benedek lényegében összeverekedett néhány napja. Több LMP-s politikus is azt nyilatkozta, hogy ennek ellenére nincs baj, minden rendben van a pártban. Mások szerint viszont egy újabb szakadás sem kizárt – hangzott el az M1 Híradójában.

Tüzes, temperamentumos politikusok vannak az LMP-ben – Csárdi Antal szerint ennyivel el is lehet intézni azt, hogy a párt két politikusa néhány napja az egyik bizottsági ülésen szó szerint egymásnak esett. Az LMP Lipótvárosban egyéniben mandátumot szerző képviselője szerint ennek ellenére nincs ok az ijedtségre, az ugyanis természetes, hogy egy párton belül vannak viták.

Sallai R. Benedek is a hirtelen természetének tudta be azt, hogy szombaton nekiesett a párt leköszönő társelnökének, Hadházy Ákosnak. Bár a politikus azt elismerte, hogy Hadházy Ákos – valahogy – felborult a székkel, de azt állítja, ő biztosan nem bántotta – mondta korábban az M1-nek a történtekről.

Szerinte Hadházy Ákos provokálta őt, a földön fekve, magzatpózba kuporodva is vitatkozott vele. A konfliktust azzal magyarázta, hogy nem bírt egy teremben tartózkodni Hadházy Ákossal, aki szerinte fillérekért árulta a pártot a bukott baloldalnak. 

A két politikus közti feszültség mellett az LMP elnökségében ráadásul a lemondáshullám is megindult: Hadházy Ákos után Schmuck Erzsébet, Ungár Péter, Ábrahám Júlia és Ferenczi István is távozott a posztjáról.

Sallai R. Benedek legutóbb arról is kitálalt, hogy a párt értékválságban van.

Az Index szerint egy újabb szakadás sem kizárt, hiszen már most is két tábor áll egymással szemben. Az egyik oldalon az összefogáspártiak, a másikon pedig a schifferisták, akik a függetlenség mellett vannak.

„Én direkt kihúzódtam az LMP életéből, ha már azonosulni nem tudok a saját pártommal, akkor legalább ne ártsak” – Schiffer András viszont szerdán ezt nyilatkozta az Azonnali.hu-nak. A párt egyik alapítója és egykori társelnöke szerint már értelmezni sem tudja azt, ami az LMP-ben történik. Úgy fogalmazott, kilúgozódott az a tartalom, ami miatt az LMP-nek egyáltalán értelme van a magyar politikai porondon. Schiffer András azt is megjegyezte, milliószor megbánta, hogy pártjának a Lehet Más a Politika nevet adta.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Deglobalizáció
  A korforduló, amelyben benne élünk, a liberalizmus kríziséből fakad. Minden, ami ma korszerű, a liberalizmus különböző mértékű és mélységű tagadásán alapul.
 • A magyarok nagy többsége elutasítja az illegális bevándorlást
  A magyarok kétharmada (67 százaléka) aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen (41 százaléka) pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt.
 • Hogy jutottak el a britek idáig?
  Teljes a bizonytalanság a brit belpolitikában a keddi történelmi voksolás után, amelyen az alsóház elsöprő többséggel (432 nem 202 igen mellett) leszavazta Theresa May kilépési megállapodását.
MTI Hírfelhasználó