Harrach: Magyarországon mindenki biztonságban van
2018. április 19. 14:39

Nem történhet meg nálunk az, ami Franciaországban vagy Németországban, hogy egy erőszakos ideológiának, vagy egy hódító kultúrának a képviselői rátámadnak az itt élőkre a vallásuk, vagy a származásuk miatt. Ez az illegális migráció hatása - jelentette ki Harrach Péter az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

A kereszténydemokrata politikus közölte, igaztalanul vetik fel az antiszemitizmus kérdését Magyarországgal szemben. Magyarországon a zsidóság és mindenki biztonságban van – szögezte le a politikus, hozzátéve, egyre nyilvánvalóbba a válik ez a biztonságos országkép.

Harrach Péter arról is beszélt, az utóbbi évek változásait tekintve, ma már nem Magyarország az egyetlen, amely fellép a migráció és a terrorizmus ellen. Jelezte, nem csak a V4-ek, hanem Ausztria, Olaszország is hasonló álláspontot képvisel ezekben a kérdésekben. Emellett egyre több ma még a vezetők által mást képviselő országban alakult át a választópolgárok véleménye. A frakcióvezető szerint Magyarország megítélése javult, és ez folytatódni fog.

A KDNP-s politikus a hazai demográfiai helyzettel kapcsolatban közölte, nem a migrációban keresik a megoldást, hanem a családok támogatásában. A kereszténydemokrata politikus a pozitív eredményeket sorolva, jelezte, javult a termékenységi arányszám (TFR), és radikálisan emelkedett a házasságkötések száma is. Ugyanakkor a legnépesebb korosztályban szükség lesz további intézkedésekre a gyermekvállalási kedv növeléséhez.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

echotv.hu
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Megszavazták a humanitárius vízum bevezetését
  Az Európai Parlament (EP) kedden, strasbourgi plenáris ülésén megszavazta a migránsok legális uniós beutazási kereteit rögzítő, humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést.
MTI Hírfelhasználó