Több embert elgázolt egy furgon Torontóban
2018. április 23. 22:30

Legkevesebb nyolc embert elsodort egy furgon Toronto egyik forgalmas kereszteződésében hétfőn, magyar idő szerint késő délután. Hogy baleset volt-e vagy szándékos gázolás, az egyelőre nem tisztázott.

Gyalogosok közé hajtott egy furgon a kanadai Toronto egy forgalmas kereszteződésében. A BBC információi szerint a jármű legkevesebb tíz embert elsodort, majd továbbhajtott.

A sofőrt nem sokkal később, néhány utcányira őrizetbe vették. Egyelőre nem tudni sem a nemét, sem a korát vagy származását, illetve azt sem, hogy baleset vagy szándékos gázolás történt-e.

A torontói mentőszolgálat szóvivője, Kim McKinnon az áldozatok számával és sérüléseik mértékével kapcsolatosan – magyar idő szerint 21 órakor – még nem közölt részleteket.

A rendőrség lezárta a Yonge utca és Finch út találkozásánál található kereszteződést, a torontói közlekedésirányító központ pedig felfüggesztette a szolgáltatást az érintett térség alatt áthaladó metróvonalon.

Egy szemtanú egy fehér furgonról beszélt a BBC-nek, amely szerinte úgy tűnt, szándékosan hajtott a járókelők közé. Meg nem erősített információk szerint az esetnek van egy halálos áldozata is.

Az incidens a legnagyobb kanadai város északi részén, mintegy 30 kilométerre a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminiszterei találkozójának helyszínétől történt.

hirado.hu - BBC
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó