Több embert elgázolt egy furgon Torontóban
2018. április 23. 22:30

Legkevesebb nyolc embert elsodort egy furgon Toronto egyik forgalmas kereszteződésében hétfőn, magyar idő szerint késő délután. Hogy baleset volt-e vagy szándékos gázolás, az egyelőre nem tisztázott.

Gyalogosok közé hajtott egy furgon a kanadai Toronto egy forgalmas kereszteződésében. A BBC információi szerint a jármű legkevesebb tíz embert elsodort, majd továbbhajtott.

A sofőrt nem sokkal később, néhány utcányira őrizetbe vették. Egyelőre nem tudni sem a nemét, sem a korát vagy származását, illetve azt sem, hogy baleset vagy szándékos gázolás történt-e.

A torontói mentőszolgálat szóvivője, Kim McKinnon az áldozatok számával és sérüléseik mértékével kapcsolatosan – magyar idő szerint 21 órakor – még nem közölt részleteket.

A rendőrség lezárta a Yonge utca és Finch út találkozásánál található kereszteződést, a torontói közlekedésirányító központ pedig felfüggesztette a szolgáltatást az érintett térség alatt áthaladó metróvonalon.

Egy szemtanú egy fehér furgonról beszélt a BBC-nek, amely szerinte úgy tűnt, szándékosan hajtott a járókelők közé. Meg nem erősített információk szerint az esetnek van egy halálos áldozata is.

Az incidens a legnagyobb kanadai város északi részén, mintegy 30 kilométerre a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminiszterei találkozójának helyszínétől történt.

hirado.hu - BBC
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó