Megkezdődtek az alakuló ülést előkészítő tárgyalások
2018. április 24. 10:32

Megkezdődtek az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalások a parlamentbe jutott pártok között kedden Budapesten, az Országházban.

A megvitatandó témák között szerepel a mandátumigazolás előkészítése, az esküokmányok aláírásának menete, az alakuló ülés előkészítése, az ülésrend meghatározása, a tisztségviselők megválasztásának előkészítése, az Országgyűlés bizottsági rendszerének kialakítása, valamint a külügyi és diplomáciai testületeket érintő kérdések.

A zárt egyeztetést Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója moderálja, azon részt vesznek a Fidesz, a KDNP, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Lehet Más a Politika delegáltjai.

A köztársasági elnök május 8-ára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését.

 

DSZZS20180424001

Megválasztott képviselők az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyaláson az Országház Apponyi Albert-termében 2018. április 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

DSZZS20180424004

Gulyás Gergely (Fidesz-KDNP, j2), Szél Bernadett (b2), Ungár Péter (b), Schmuck Erzsébet (Lehet Más a Politika) és Gréczy Zsolt (Demokratikus Koalíció, j) megválasztott képviselők az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyaláson az Országház Apponyi Albert-termében 2018. április 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

DSZZS20180424103

Karácsony Gergely és Szabó Tímea (MSZP-Párbeszéd) megválasztott képviselők távoznak az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő, félbeszakított tárgyalásról az Országház Apponyi Albert-terméből 2018. április 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

MTI
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó