Gyászos hangulatú ellenzéki majálisok
2018. május 2. 15:06

Volt-e oka ünneplésre a baloldalnak május elsején? Mennyire nyomta rá a választás eredménye a hangulatra a bélyegét? Ezeket a kérdéseket vitatják meg az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendégei, Ember Zoltán, az Iránytű Intézet kutatásvezetője, Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa és Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezető igazgatója.

Az ellenzék nyilván nem dolgozta fel azt a sokkot, amit a választás okozott nekik, de ettől függetlenül a munka ünnepe egy fontos baloldali érték. Összekötötték a kellemest a hasznossal, tovább kell lépniük, így részben gyászmunkát is végeztek ezen a napon – reagált Pulai András.

Deák Dániel szerint látványos volt, hogy nem volt központi felszólaló az MSZP majálisán. Gyurcsány Ferenc fel sem szólalt és az esti órákban zajlott a Momentum rendezvénye, ahol párszázan lézengtek. Látszik, hogy ezek az ellenzéki pártok nagyon rossz helyzetben vannak, nem is ünneplés zajlik, hanem inkább gyászmunka. Az összefogás, az együttműködés most is előkerült – összegezte az ellenzéki rendezvényeket a politológus.

Hozzátette: Kunhalmi Ágnes volt az egyetlen olyan szocialista politikus, aki azért beszélt hosszabban a közönséghez. Ez már az előjele annak, hogy ő a várományosa az MSZP elnöki pozíciójának. Amennyiben ő lesz az elnök, az MSZP végjátékáról beszélhetünk, hiszen egyértelművé tette, valamilyen új pártszövetségre készülnek lépni Gyurcsány Ferenccel.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

echotv.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A magyarok elsöprő többsége változást szeretne
  A magyarok döntő része elégedetlen az Unió migrációs válságkezelésével és változást akar az Európai Unióban. A pártpreferencia adatok alapján magabiztos Fidesz-KDNP győzelem várható a vasárnapi európai parlamenti választásokon – derül ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából.
 • Az ENSZ kiesett a szerepköréből
  Az ENSZ több mint hét évtizedes fennállása alatt éppen csak a létrejöttekor kitűzött célját és feladatát, a béke fenntartását és a konfliktusok megoldását volt képtelen elvégezni.
 • Áder: Magyarország legyen erős, független és szabad!
  A honvédelem napja annak a tiszta, egyszerű és világos akaratnak az ünnepe, hogy Magyarország legyen erős, független és szabad - mondta Áder János köztársasági elnök kedden, a budai Várban rendezett ünnepségen, amelyen csapatzászlót adományozott a Magyar Honvédség Parancsnokságának. Azt kérte a honvédektől, legyenek büszkék erre a zászlóra, mert az az összetartozásuk kifejezése mellett az 1848 májusában megszületett modern magyar hadsereg örökségét is megtestesíti.
MTI Hírfelhasználó