A migráció átírhatja az Európai Parlament összetételét
2018. május 16. 12:31

Arra számítunk, hogy az Európai Parlament 2019 után változni fog – mondta Farkas Örs politológus az Echo TV Napi aktuális című műsorában. Kiemelte, az előző választásnál 2014-ben még nem volt égető kérdés a migráció problémája, a 2019-es választáson pedig ez lesz az egyik központi téma.

Számos országban a migráció problémája befolyásolta a választási eredményeket. Arra kérdésre, hogy a 2019-es EP választásnál milyen szerepe lesz ennek, azt válaszolta: Arra számítunk, hogy átírja a bevándorlás az Európai Parlament összetételét.
Amikor legutóbb 2014-ben voksolhattak utoljára az európai polgárok, akkor a bevándorlás még nem volt ennyire égető. 2015-ben vált központi témává a migráció. Az említett választási eredmények is tükrözik, hogy ahol Európában választások zajlottak, ezeknek a belpolitikai mérkőzéseknek is a legfontosabb témája a bevándorlás volt. Azt láttuk, hogy azok a pártok tudtak erősödni, amelyek egyértelműen elutasították a bevándorlást, illetve a kötelező kvóta alapján történő betelepítést – hangsúlyozta.

Azzal kapcsolatban, hogy hazánk helyzete hogyan változik majd, úgy fogalmazott: Ennek azért több összetevője van, egyfelől csökkenni fog az EP-nek a létszáma a britek kilépésével. Másfelől Franciaországban is kérdés, hogy Emmanuel Macron melyik irányba mozdul el, vélhetően egyébként a szociáldemokratákhoz fognak csatlakozni.

A Néppárt akkor tudja megőrizni súlyát, jelentőségét, hogyha a Fidesszel jó kapcsolatot alakít ki.

 
A teljes beszélgetésITT tekinthető meg.
echotv.hu
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó