Férfi vízilabda ob I - aranyközelben az FTC
2018. május 16. 23:08

A Ferencváros rendkívül simán, 14-9-re nyert a címvédő Szolnok otthonában a férfi vízilabda ob I döntőjének három győzelemig tartó második felvonásán szerdán, így szombaton a Komjádi Uszodában 18 év után megszerezheti a bajnoki címet.

E.ON férfi ob I, helyosztók, 2. mérkőzés:
    döntő:
Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo 9-14 (2-4, 3-4, 1-3, 3-3)

gólszerzők: Younger 3, M. Cuk 2, Zalánki, Alkesic, Gocic, Prlainovic 1-1, illetve Varga Dé. 4, Jaksic 3, Vámos, Mitrovic, Nikic 2-2, Madaras 1
A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Ferencváros javára.

Villámrajtot vett a vendég Ferencváros: 1 perc 15 másodperc alatt Nikola Jaksic és Varga Dénes is bevette Nagy Viktor kapuját, így rögtön nehéz helyzetbe került a Szolnok. Cseh Sándor, a hazaiak vezetőedzője az első emberelőny megjátszása előtt időt kért, hiszen fel kellett zárkóznia a Bajnokok Ligája-címvédőjének, és ezt Zalánki Gergő góljával meg is tette. A különbséget ugyanakkor nem sokkal később Vámos Márton állította vissza. Milan Aleksic találatával közelebb került a Szolnok, majd elszórakozott egy fórt. Fél perccel a negyed vége előtt az FTC Slobodan Nikic gyönyörű centergóljával - a kapunak háttal húzott kapásból a hálóba - újra ellépett.

A folytatásban a Szolnok továbbra is több emberelőnyt harcolt ki, Aaron Younger értékesített is egyet, a túloldalon viszont Varga Dénes sem hibázott fórban. Alig fél perccel később Younger újra kipókhálózta a jobb felsőt, de a zöld-fehérek Jaksic révén - nyolc méterről - újra azonnal válaszoltak (4-6). A gólpárbaj folytatódott: Milos Cuk elhajlásból volt eredményes, majd Vámos lőtt olyan erővel a kapuba - újfent a kapufát érintve -, hogy a Nagy Viktor váltó Kardos Gergelynek esélye sem volt. Közvetlenül a nagyszünet előtt kialakult az addigi legnagyobb különbség, Jaksic ismét távolról volt eredményes.
 
A nagyszünet után megint a fővárosiak pillanatai következtek, Varga Dénes harmadik gólját szerezte, majd egy tökéletesen megjátszott fórt Stefan Mitrovic értékesített, amivel nagyjából el is dőlt az összecsapás, ezen nem változtatott a harmadik nyolc perc végén született egy-egy gól (6-11).
 
A Szolnok ötgólos hátrányban vágott neki a zárófelvonásnak, és ugyan hajtott, de esélye sem volt a rutinosan vízilabdázó Ferencváros ellen.
 
Az Egeré a bronzérem
 
Az Egeré a lett a bronzérem a férfi vízilabda ob I-ben, mivel a két győzelemig tartó helyosztó párharc második, szerdai felvonásán is legyőzte az OSC-t.
 
E.ON férfi ob I, helyosztók, 2. mérkőzések:
    a 3. helyért:
A-Híd OSC-Újbuda - ZF-Eger 7-9 (1-3, 1-4, 1-2, 4-0)
    A párharcot 2-0-ra nyerte az Eger.
    az 5. helyért:
PannErgy-Miskolci VSC - MKB-Euroleasing-BVSC 12-10 (4-3, 3-2, 3-3, 2-2)
    A párharc állása: 1-1
    a 7. helyért:
Derbceni VSE - RacioNet-Honvéd 12-13 (3-4, 4-2, 3-4, 2-3)
    A párharcot 2-0-ra nyerte a Honvéd.
    a 11. helyért:
Metalcom-Szentes - VasasPlaket 11-3 (2-0, 1-1, 4-1, 4-1)
    A párharc állása: 1-1

    korábban:
    döntő:
Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo 9-14 (2-4, 3-4, 1-3, 3-3)
    a 13. helyért:
EBP Tatabánya-AVUS Szombathely 11-14 (1-2, 2-4, 4-4, 4-4)
    A párharcot 2-0-ra nyert az AVUS Szombathely.
    a 15. helyért:
ContiTech Szeged-Diapolo - UVSE 6-13 (0-3, 3-2, 2-6, 1-2)
    A párharcot 2-0-ra nyerte az UVSE.

    szombaton játsszák:
    a 9. helyért:
Kaposvári VK - PVSK Mecsek-Füszért 16.00(0-1)

    Az utolsó helyezett Szeged kiesett az élvonalból, míg a 15. UVSE az ob I/B második helyezettjével játszik osztályozót.
MTI
Címkék:
megmondó
Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • Szögi Lajos-emléknap
  Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
 • Az ellenzék mélységes kútjai
  Ehhez elég volt a török államfő látogatása és máris kiderült, hogy milyen fantasztikus rejtett szellemi tartalék van a magyar ellenzékben.
 • Kilépett a parlamentből… vagyis…
  Noha a Flaszterparaszt szellemi variabútorzata meglehetősen szerény: egy Lenin-képből és egy szalmazsákból áll, ezt variálja.
 • Szónok a térről
  A mai magyar baloldali ellenzéket meg a klasszikus retorikai alapfogalmakat és művelőiket persze nem illő összevegyíteni.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI