Pro Familiae Hungariae díjjal tüntették ki Novák Katalint
2018. május 17. 16:21

A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság a családok érdekében végzett munkásságáért Pro Familiae Hungariae díjjal tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős ügyvezető államtitkárát csütörtökön Budapesten. Az államtitkár beszédében azt hangoztatta, hogy a nehézségek ellenére is családban élni a legjobb dolog a világon.

Novák Katalin a hazai és határon túli magyar családok érdekében végzett kiemelkedő és példamutató tevékenységének elismeréseként odaítélt díjat az Egészségügyi Szakmai Kollégium (ESZK) védőnő tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által, az Országházban szervezett Családnak lenni című konferencián vehette át.

Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozatának vezetője a méltatásban kiemelte, Novák Katalin nap mint nap azért dolgozik, hogy Magyarország családbarát ország legyen, és a születéstől a nyugdíjas évekig mindenki támogató környezetre találjon céljai és álmai eléréséhez.

A laudáció szerint az államtitkár legnagyobb eredményének az Európában is egyedülálló magyar családtámogatási rendszer kialakítását tartja, és a családjára a legbüszkébb.

Novák Katalin arról beszélt, hogy habár a családi élet nem egy „rózsaszín történet”, mert mindenkinek vannak nehézségei, félelmei, kudarcai, mégis kijelenthető, hogy családban élni a legjobb dolog a világon, a gyerekvállalás az öröm, a szeretet és a legnagyobb boldogság forrása.

Középen Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, miután átvette a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság által alapított Pro Familia Hungariae díjat az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozata és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által szervezett Családnak lenni című konferencián az Országház felsőházi teremében 2018. május 17-én. Mellette Bitó Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának adjunktusa, Párducz László, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság elnöke, Bábiné Szottfried Gabriella kuratóriumi elnök és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke (b-j). MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kormány feladata, hogy segítséget, támogatást nyújtson, és közvetítse a szülők felé, hogy nincsenek egyedül, számíthatnak a kormányzatra, az egészségügyi, szociális és családszervezetekre – emelte ki. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya. A konferencia fővédnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, a polgári kormány számára a család az alaptörvényben rögzített, hagyományokon alapuló természetes együttélési forma, a nemzedékek szövetsége a magyar élet védelmére.

A családok erejére épül a nemzet önvédelme is, ezért védi lankadatlanul a családok életét a kormány, és támogatja azokat a törekvéseket, amelyek a családokat gazdasági, jogi és erkölcsi értelemben is összekapcsolják a családokat – hangsúlyozta a háznagy.

A konferencián átadták a Magyar Családokért díjat is, amelyet idén Nádor Csaba a budapesti Honvédkórház főorvosa, a Perinatális Intenzív Centrum vezetője vehetett át a koraszülöttek és családjuk érdekében végzett munkájáért.

A rendezvényen előadást hallhatnak a meghívottak az apák szerepéről a koraszülött ellátásban, az egyedülálló szülők helyzetéről, valamint az Erzsébet-táborok nyújtotta leehetőségekről is.

MTI
Címkék:
megmondó
Mindig is utáltam, mit utáltam, rühelltem Őszöd bulvárízű interpretálását, majd mély szakmai politológusi magyarázatait.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI