Fegyverrejtekhelyet derített fel az SZBU Ungváron
2018. május 18. 16:41

Négy kézi páncéltörő gránátvetőt és huszonkét kézigránátot derítettek fel az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai munkatársai egy elhárító művelet során péntekre virradóra egy rejtekhelyen Ungvár Radvánc kerületében - közölte Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója hivatalos internetes oldalán.

Az ukrajnai megye első embere azt írta, hogy az Ungváron lefoglalt - bevetésre kész - gránátvetőket és kézigránátokat az orosz titkosszolgálat fegyveres provokációhoz akarta használni Kárpátalján. Szerinte a fegyverek közvetlen kapcsolatba hozhatók az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) 5. főosztályával, amely a volt szovjet tagköztársaságok területén fejti ki tevékenységét.

A kormányzó állítása szerint a fegyvereket azzal a céllal juttatták Kárpátaljára, hogy a helyzet kiéleződése esetén provokációt robbantsanak ki, amelynek az előkészítését az FSZB már évek óta folytatja. "A fegyverek lefoglalásának ténye jelzi, hogy kárpátaljai speciális műveleteinek sorozatos kudarca ellenére az FSZB nem adta fel a reményt, hogy destabilizálja a helyzetet, és megismételje a Donyec-medencei forgatókönyvet Ukrajna legnyugatibb megyéjében, az Európai Unió határán" - írta Hennagyij Moszkal.

MTI
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó