Változatos műsorok pünkösd ünnepén a közmédiában
2018. május 19. 09:10

Idén is a Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói pünkösdi búcsú eseményeit, de számtalan dokumentumfilm, filmdráma és koncertek várják a nézőket.

Szombaton 11.30-tól idén is a Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói pünkösdi búcsú eseményeit. Délután két órától a Válaszút vándora: Kallós Zoltán öröksége című magyar művészeti műsort láthatják nézőink. 14.55-től a Jónak lenni jó – Visszatekintő kisfilmet ajánljuk, majd egy magyar filmdrámát Ranódy László rendezésében, Akiket a pacsirta elkísér címmel.

A Duna World csatornán délelőtt 10.40-től a Csángók költője – Egy csángó amerikai éjszakában című dokumentumfilmet, 15.45-től pedig a csíksomlyói pünkösdi búcsú közvetítését követhetik nézőink. Este nyolc órától kezdődik a Dokuzóna, ahol először Zarándokút a Szentföldön, végül a Zarándokút Bosznia és Hercegovinában című nemzetiségi dokumentumfilmet láthatják nézőink a Duna World csatornán. Az M3 csatorna szombat estére Gaál Albert-filmekkel készül, így 19.20-tól a Férfiak mesélik, majd a Baltazárok című magyar tévéfilmet ajánljuk nézőinknek.

Az M2 Petőfi TV szombat estére koncertekkel, 22.45-től Little G Weevil, majd 00.20-tól az Interpol zenél az ifjúsági csatorna képernyőjén.

Vasárnap 11-től az evangélikus pünkösdi istentisztelet közvetítését láthatják nézőink Kiskőrösről a Dunán, majd 12.50-től Jó ebédhez szól a nóta. Egy különleges művészeti műsort láthatnak a Duna Televízió nézői 13.25-től a Válaszút vándora: Kallós Zoltán öröksége címmel. Gyönyörű tájakra kalauzol vasárnap délután az M5 csatorna, 17.00-től Vad vidékek – Brazília, majd este hat órától a Négy évszak a magyar pusztán című dokumentumfilmet kínálja a csatorna.

Vasárnap este olasz filmdrámát, a Szent Ferenc című film első részét tűzi műsorra a Duna Televízió. Az M2 Petőfi TV vasárnapi Filmklubjában az Ébredések című amerikai filmdrámát, míg az M3 kínálatában Szabó István rendezését, a Szerelmesfilmet láthatják nézőink.

Pünkösdhétfőn a Dunán élőben követhetik nézőink a csíksomlyói csángó misét, este 22.00-tól pedig az Övék a mennyek országa 3. – Szíria című magyar dokumentumfilmet, majd 22.31-től a Szent Ferenc olasz filmdráma második részét tűzi műsorra a csatorna. Kulturális csemegét tartogat most hétfőn is az M5 csatorna, 20.10-től az A kék bolygó következő részét láthatják, majd 21.15-től Richard Wagner: A walkür című háromfelvonásos operáját élvezhetik a Kárpát-medence egész területén, akár HD felbontásban is a nézők.

Az M2 Petőfi TV kínálatában hétfő este 21.05-től a 7kor nálam! Dallos Bogival és Weisz Fannival, majd 22.40-től az Akusztik, benne Molnár Tamás szerzői estje az ifjúsági csatorna képernyőjén.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó