Pert indít Molenbeek polgármestere
2018. május 19. 15:57

Bepereli a brüsszeli Molenbeek negyed polgármestere az amerikai Fox News televízió egyik munkatársát rágalmazás miatt. Francoise Schepmans (képünkön) szerint az újságíró szándékosan rossz hírét keltette a kerületnek többek között azzal, hogy „a dzsihadizmus európai fővárosának” nevezte azt. A polgármester hozzátette, a muzulmánellenes kijelentéseiről ismert brit Katie Hopkins „meg akarja törni Molenbeeket”.

Kettőjük története egyébként egy személyes találkozással kezdődött pár nappal ezelőtt, amelynek során Hopkins nem fedte fel kilétét. A belga sajtó szerint az újságíró megszólította az utcán a polgármestert, kérdőre vonva, miért nem tudták a helyi hatóságok hamarabb elfogni Salah Abdeslamot, a 2015. november 13-i párizsi terrortámadások feltételezett fő szervezőjét, miközben a férfi már korábban is ismert volt a bűnüldöző szervek előtt.

A polgármester anélkül, hogy tudta volna, hogy ­szavait rögzítik, azt válaszolta, hogy ez nem a helyi, hanem a szövetségi rendőrség feladata lett volna. Molenbeek azután került a nemzetközi érdeklődés középpontjába, hogy kiderült: a 2015-ös párizsi és az azokat követő brüsszeli merényletek elkövetői közül hosszabb-rövidebb időre többen is megfordultak a negyedben.

Közben Belgiumban tegnap életét vesztette egy kétéves kislány egy autós­üldözés során, amelynek érintettjei migránsok voltak. A helyi rendőrség több mint 70 kilométeren át üldözte az illegális bevándorlókkal teli kisteherautót, amelyben a kislány is tartózkodott. A rendőrök használták fegyvereiket a jármű feltartóztatására, de emiatt senki sem sérült meg – közölte a Tournai város ügyésze, Frederic Bariseau.

A kislány a kórházba vezető úton vesztette életét, a hatóságok kiemelték, a boncolás fog választ adni arra, hogy mi okozta a halálát. Az üldözés a sajtó szerint a Belgium déli részén található Namur közelében kezdődött és Mons mellett ért véget, a francia határtól nem messze. A kisteherautóban 26 felnőttet és négy gyereket találtak, az illegális bevándorlók Irakból, Afganisztánból és Iránból származtak. A kurd származású kislányt és családját a belga hatóságok korábban Németországba vitték, most onnan próbáltak Nagy-Britanniába eljutni.

magyaridok.hu - MTI
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Történelmi bűn a német nemzetiség egykori elüldözése
  Történelmi bűnnek nevezte a német nemzetiség egykori elüldözését Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyarországi németek elhurcolásának és elűzésének emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen szombaton a Békés megyei Eleken.
 • Az ellenzék közösségteremtő ereje
  Arról van szó, hogy a bolsevik-jakobinus-liberális ellenzék egyetlen politikai mondanivalója – azon túl, hogy itt minden rettenetes, és holnap összeomlik az ország – az, hogy a miniszterelnök egy…
 • Munkavállalói félelmekre alapozva növelnék az elégedetlenséget
  A munkavállalók széles rétegeiben nincs jelen az az elégedetlenség, amelyet az ellenzéki pártok, civil szervezetek próbálnak felkorbácsolni – hangsúlyozta Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő a nemzetközi baloldal által is támogatott, a magyarok félelmét feltáró kutatások eredménye alapján.
MTI Hírfelhasználó