Pert indít Molenbeek polgármestere
2018. május 19. 15:57

Bepereli a brüsszeli Molenbeek negyed polgármestere az amerikai Fox News televízió egyik munkatársát rágalmazás miatt. Francoise Schepmans (képünkön) szerint az újságíró szándékosan rossz hírét keltette a kerületnek többek között azzal, hogy „a dzsihadizmus európai fővárosának” nevezte azt. A polgármester hozzátette, a muzulmánellenes kijelentéseiről ismert brit Katie Hopkins „meg akarja törni Molenbeeket”.

Kettőjük története egyébként egy személyes találkozással kezdődött pár nappal ezelőtt, amelynek során Hopkins nem fedte fel kilétét. A belga sajtó szerint az újságíró megszólította az utcán a polgármestert, kérdőre vonva, miért nem tudták a helyi hatóságok hamarabb elfogni Salah Abdeslamot, a 2015. november 13-i párizsi terrortámadások feltételezett fő szervezőjét, miközben a férfi már korábban is ismert volt a bűnüldöző szervek előtt.

A polgármester anélkül, hogy tudta volna, hogy ­szavait rögzítik, azt válaszolta, hogy ez nem a helyi, hanem a szövetségi rendőrség feladata lett volna. Molenbeek azután került a nemzetközi érdeklődés középpontjába, hogy kiderült: a 2015-ös párizsi és az azokat követő brüsszeli merényletek elkövetői közül hosszabb-rövidebb időre többen is megfordultak a negyedben.

Közben Belgiumban tegnap életét vesztette egy kétéves kislány egy autós­üldözés során, amelynek érintettjei migránsok voltak. A helyi rendőrség több mint 70 kilométeren át üldözte az illegális bevándorlókkal teli kisteherautót, amelyben a kislány is tartózkodott. A rendőrök használták fegyvereiket a jármű feltartóztatására, de emiatt senki sem sérült meg – közölte a Tournai város ügyésze, Frederic Bariseau.

A kislány a kórházba vezető úton vesztette életét, a hatóságok kiemelték, a boncolás fog választ adni arra, hogy mi okozta a halálát. Az üldözés a sajtó szerint a Belgium déli részén található Namur közelében kezdődött és Mons mellett ért véget, a francia határtól nem messze. A kisteherautóban 26 felnőttet és négy gyereket találtak, az illegális bevándorlók Irakból, Afganisztánból és Iránból származtak. A kurd származású kislányt és családját a belga hatóságok korábban Németországba vitték, most onnan próbáltak Nagy-Britanniába eljutni.

magyaridok.hu - MTI
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Semjén: a szövetség tevékenysége semmivel nem pótolható
  A keresztény civilizációhoz, a nemzeti elkötelezettséghez és az autonómiához való ragaszkodást említette a 30. évfordulóját ünneplő Rákóczi Szövetség jellemzőjeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten, a szervezet rendezvényén.
 • Orbán: A magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra
  Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.
 • Mindnyájunknak el kell menni
  A távolmaradásunk azonban gyengíti a Fidesz-KDNP lista politikai erejét. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kicsinyke választói létszám áll a győztes mögött, avagy az ország polgárainak meghatározó része.
MTI Hírfelhasználó