Természetfilmet készít a NatGeo és a Roszatom
2018. május 20. 13:16

Amerikai és orosz vállalat között született megállapodás értelmében forgatott természetfilmet a National Geo­graphic tizenkét hónapon keresztül az Altaj-hegység, a Kamcsatka félsziget és az északi sarkkörön túli területek különleges növény- és állatvilágáról. A Roszatom támogatásával legyártott Wild Edens (Édenek a vadonban) című ismeretterjesztő filmet a csatorna nyáron tűzi műsorára.

Ben Heard ausztrál környezetvédő, a Bright New World (Szép új világ) civil szervezet alapítója a szocsi Atomexpo zárórendezvényén, a filmpremie­ren arról beszélt, hogy az üvegházhatású gázok légköri koncentrációjának növekedése az egész civilizációt fenyegeti. – Ez már nem csupán feltételezés, hanem maga a valóság. Viszont még nem késő olyan döntéseket hozni, amelyeknek köszönhetően jobbá válhat a világ – mondta.

Az atomenergetikai vállalat azért támogatta az Édenek a vadonban projektet, mert maga is aggódik a globális felmelegedés miatt és karbonkibocsátás-mentes energiát állít elő. Alekszej Lihacsov, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat szeretné felhívni a közvélemény figyelmét arra, milyen veszélyeket jelent a növekvő szén-dioxid-kibocsátás bolygónknak.

Ellen Windemuth, a dokumentumfilmet gyártó Off the Fence produkciós iroda vezetőjeként arról beszélt, hogy Oroszország mérete lehetővé tette, hogy a filmesek kivételes felvételeket készítsenek.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Semjén: a szövetség tevékenysége semmivel nem pótolható
  A keresztény civilizációhoz, a nemzeti elkötelezettséghez és az autonómiához való ragaszkodást említette a 30. évfordulóját ünneplő Rákóczi Szövetség jellemzőjeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten, a szervezet rendezvényén.
 • Orbán: A magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra
  Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.
 • Mindnyájunknak el kell menni
  A távolmaradásunk azonban gyengíti a Fidesz-KDNP lista politikai erejét. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kicsinyke választói létszám áll a győztes mögött, avagy az ország polgárainak meghatározó része.
MTI Hírfelhasználó