Természetfilmet készít a NatGeo és a Roszatom
2018. május 20. 13:16

Amerikai és orosz vállalat között született megállapodás értelmében forgatott természetfilmet a National Geo­graphic tizenkét hónapon keresztül az Altaj-hegység, a Kamcsatka félsziget és az északi sarkkörön túli területek különleges növény- és állatvilágáról. A Roszatom támogatásával legyártott Wild Edens (Édenek a vadonban) című ismeretterjesztő filmet a csatorna nyáron tűzi műsorára.

Ben Heard ausztrál környezetvédő, a Bright New World (Szép új világ) civil szervezet alapítója a szocsi Atomexpo zárórendezvényén, a filmpremie­ren arról beszélt, hogy az üvegházhatású gázok légköri koncentrációjának növekedése az egész civilizációt fenyegeti. – Ez már nem csupán feltételezés, hanem maga a valóság. Viszont még nem késő olyan döntéseket hozni, amelyeknek köszönhetően jobbá válhat a világ – mondta.

Az atomenergetikai vállalat azért támogatta az Édenek a vadonban projektet, mert maga is aggódik a globális felmelegedés miatt és karbonkibocsátás-mentes energiát állít elő. Alekszej Lihacsov, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat szeretné felhívni a közvélemény figyelmét arra, milyen veszélyeket jelent a növekvő szén-dioxid-kibocsátás bolygónknak.

Ellen Windemuth, a dokumentumfilmet gyártó Off the Fence produkciós iroda vezetőjeként arról beszélt, hogy Oroszország mérete lehetővé tette, hogy a filmesek kivételes felvételeket készítsenek.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • Orbán: Európa a nemzetek hazája
  Európa a nemzetek hazája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál tartott ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott: akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, mind bevándorláspártiak.
 • A hétköznapok adta helytállás dicsősége
  Erich Lessing, Burghardt Ferenc, Fényes Tamás, Tóth László, Horling Róbert, Munk Tamás és Mező Sándor felbecsülhetetlen értékű kortörténeti felvételei az MTVA archívumának válogatásában.
 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt
  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.
MTI Hírfelhasználó