Természetfilmet készít a NatGeo és a Roszatom
2018. május 20. 13:16

Amerikai és orosz vállalat között született megállapodás értelmében forgatott természetfilmet a National Geo­graphic tizenkét hónapon keresztül az Altaj-hegység, a Kamcsatka félsziget és az északi sarkkörön túli területek különleges növény- és állatvilágáról. A Roszatom támogatásával legyártott Wild Edens (Édenek a vadonban) című ismeretterjesztő filmet a csatorna nyáron tűzi műsorára.

Ben Heard ausztrál környezetvédő, a Bright New World (Szép új világ) civil szervezet alapítója a szocsi Atomexpo zárórendezvényén, a filmpremie­ren arról beszélt, hogy az üvegházhatású gázok légköri koncentrációjának növekedése az egész civilizációt fenyegeti. – Ez már nem csupán feltételezés, hanem maga a valóság. Viszont még nem késő olyan döntéseket hozni, amelyeknek köszönhetően jobbá válhat a világ – mondta.

Az atomenergetikai vállalat azért támogatta az Édenek a vadonban projektet, mert maga is aggódik a globális felmelegedés miatt és karbonkibocsátás-mentes energiát állít elő. Alekszej Lihacsov, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat szeretné felhívni a közvélemény figyelmét arra, milyen veszélyeket jelent a növekvő szén-dioxid-kibocsátás bolygónknak.

Ellen Windemuth, a dokumentumfilmet gyártó Off the Fence produkciós iroda vezetőjeként arról beszélt, hogy Oroszország mérete lehetővé tette, hogy a filmesek kivételes felvételeket készítsenek.

magyaridok.hu
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Történelmi bűn a német nemzetiség egykori elüldözése
  Történelmi bűnnek nevezte a német nemzetiség egykori elüldözését Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyarországi németek elhurcolásának és elűzésének emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen szombaton a Békés megyei Eleken.
 • Az ellenzék közösségteremtő ereje
  Arról van szó, hogy a bolsevik-jakobinus-liberális ellenzék egyetlen politikai mondanivalója – azon túl, hogy itt minden rettenetes, és holnap összeomlik az ország – az, hogy a miniszterelnök egy…
 • Munkavállalói félelmekre alapozva növelnék az elégedetlenséget
  A munkavállalók széles rétegeiben nincs jelen az az elégedetlenség, amelyet az ellenzéki pártok, civil szervezetek próbálnak felkorbácsolni – hangsúlyozta Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő a nemzetközi baloldal által is támogatott, a magyarok félelmét feltáró kutatások eredménye alapján.
MTI Hírfelhasználó