A valódi Európa mindig is a közösségekben élt
2018. május 22. 11:13

Az európai vezetők ékelődtek be Európába, akik család, hit és hovatartozás nélkül élnek. A valódi Európa mindig is a közösségekben élt - így reagált Szentesi Zöldi László, a Demokrata főmunkatársa Márfi Gyula veszprémi érsek pünkösdi üzenetére. A publicista a Sajtóklubban beszélt arról is, hogy az egyházaknak a közéletről és a politikáról ugyanolyan mértékben kell beszélniük, mint az élet egyéb területeiről.

A műsorban szó volt a negyedik Orbán-kormány megalakulásáról is. Bencsik András szerint egy új korszak kezdődött. Úgy látja, hogy az eddigi két kormány célja a stabilizáció volt, hogy behozza a lemaradást és felzárkózzon az ország Európához. Most viszont azt szeretnénk, hogy ez a képesség, amivel mi rendelkezünk, áradjon ki a környezetünkben lévő országokra. Például a bolgárokra, akik szegények, a Balkánra, hogy a világ ezen része megőrizze a békéjét – véli a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Szentesi Zöldi Lászlót felháborította az ellenzék viselkedése a beiktatási ünnepségen. Szerinte a baloldali pártok tízmillió embert sértettek meg azzal, hogy kivonultak az ülésről, mivel a kormány eskütétele a másképp gondolkodó magyaroknak is fontos közjogi esemény.

Ezzel ők azt üzenik, hogy nem ismerik el az alkotmányosságot, a rendet, a törvényeket és nem tartják tiszteletben a saját választóik akaratát sem. Ez egy gittegylet, akik sokadszor bizonyítják be, hogy mennyire gátlástalanok – tette hozzá.

Lovas István szerint ha az ellenzék kételkedik a választás tisztaságában, akkor a saját budapesti sikerükben is kételkedjenek, mert a választási rendszert nem lehet kettéválasztani.

A teljes műsor IDE KATTINTVA tekinthető meg.

echotv.hu
Címkék:
  • Semjén Zsolt Földön és égen című könyve
    A budapesti Lengyel Intézetben élénk érdeklődés mellett mutatták be kedd este Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke Földön és égen című könyvének kétnyelvű - magyar és lengyel - új kiadását.
  • Úzvölgyi katonatemető - csíkszeredai tüntetés
    Több száz, Székelyföld különböző térségeiből összesereglett tüntető követelte kedden Hargita megye prefektusának lemondását Csíkszeredában azon a demonstráción, amelyet az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) hirdetett meg az úzvölgyi katonatemető körüli botrány miatt - derült ki a Székelyhon.ro erdélyi hírportál helyszíni beszámolójából.
  • Az emberi jogok természetjogi mércéje
    A baloldal által az Egyesült Államokban és külföldön felépített jogi és közpolitikai gondolkodás mára eltávolodott az embereket a természetjog alapján megillető elvektől. Ma tudniillik olyan követelményeket terjeszt, amely eltiporja ezeket az alapvető jogokat.
MTI Hírfelhasználó