Ujhelyi: Nem tudjuk, milyen érdek vezette Molnár Gyulát
2018. május 22. 16:58

A szocialisták EP-képviselője indul pártja választmányi elnöki székéért. Tóth Bertalannal és Komjáthi Imrével tenné rendbe az MSZP-t. Állítása szerint korábban azért mondott le az alelnökségről, mert nem tudott felelősséget vállalni a Molnár Gyula-féle irányért.

A szocialisták EP-képviselője indul pártja választmányi elnöki székéért. Tóth Bertalannal és Komjáthi Imrével tenné rendbe az MSZP-t. Állítása szerint korábban azért mondott le az alelnökségről, mert nem tudott felelősséget vállalni a Molnár Gyula-féle irányért.

Indul az MSZP választmányi elnöki tisztségéért Ujhelyi István, aki az ATV Start műsorában elmondta, hogy örülne egy olyan MSZP-s felállásnak, ahol az elnök Tóth Bertalan, a választmányi elnök ő maga, az elnökhelyettes pedig Komjáthi Imre. Beszélt arról, hogy októberben lemondott az alelnöki posztjáról, mert nem tudott felelősséget vállalni azért az irányért, amit a Molnár Gyula vezette MSZP képviselt. Most viszont itt az ideje, hogy rendbe tegyék a mozgalmat – tette hozzá.

Utalt arra, hogy a párton belül senki nem tudott arról a megállapodásról, amit Molnár Gyula kötött Fodor Gáborral, miszerint évi 60 millió forinttal támogatná az MSZP a Liberálisokat. Hozzátette: nem tudják, milyen érdek vezette Molnár Gyulát a megállapodás aláírására. Ugyanakkor elmondta, hogy a hétvégén Tóth Bertalannak – egyeztetve Karácsony Gergellyel, és Mellár Tamással – sikerült rendeznie a helyzetet.

"Túl vagyunk rajta, tanultunk belőle!" – jelentette ki az MSZP EP-képviselője, és kijelentette: ő nem írta volna alá a megállapodást a Liberálisokkal, mert nem hoz semmit, vinni viszont vinne az MSZP-ből, és ez nem jogszerű, nem szabályszerű.

Beszélt arról is, hogy vannak az ellenzéki oldalon olyan fiatal politikusok, akik demokráciát akarnak Magyarországon, és szeretnék, ha a baloldal átvenné a kormányzást. Szeretnének csapatot alkotni, és újraformálni a baloldalt – fogalmazott. Szerinte olyan Európa-ellenes kormány alakult Magyarországon, amelyre még nem volt példa az 1990-es rendszerváltás óta.

Ujhelyi kijelentette, meg akarják mutatni, hogy büszke magyarok, hazafiak, de nem hagynak el semmit az európai értékekből, és bent akarják tartani Magyarországot az Európai Unió fő sodrásában. Az Európai Parlamenti választással kapcsolatban kijelentette: ő sem akar tömeges migrációt, kötelező kvótát,  mert nem segíthet a magyar társadalmon egy ilyen típusú migráció. Ugyanakkor az európai értékek mellett szeretné letenni a voksát.

Fegyelmi indul

Tóth Bertalan az InfoRádiónak adott interjújában arról beszélt, Molnár Gyula túllépte hatáskörét a Liberálisokkal, a választás előtt kötött szerződés aláírásával, az MSZP pedig nem tudta vállalni ennek a kötelezettségét. Hozzátette, a párt központi pénzügyi ellenőrző bizottsága és a fegyelmi tanácsa meg fogja tenni a szükséges lépéseket.

atv.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán: A magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra
  Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.
 • Mindnyájunknak el kell menni
  A távolmaradásunk azonban gyengíti a Fidesz-KDNP lista politikai erejét. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kicsinyke választói létszám áll a győztes mögött, avagy az ország polgárainak meghatározó része.
 • A Fidesz ellen is mozgósít a liberális aktivista hálózat
  Rövid idő alatt 77 nemzeti, konzervatív és bevándorlásellenes Face­book-oldalt és -csoportot hallgattatott el a világ legnagyobb és legbefolyásosabb liberális aktivista hálózata, az Avaaz. A Soros György-féle nyílt társadalom megvalósítására törekvő szervezet hazánkban is aktív, már tavaly megpróbálta befolyásolni az országgyűlési választás eredményét.
MTI Hírfelhasználó