Ujhelyi: Nem tudjuk, milyen érdek vezette Molnár Gyulát
2018. május 22. 16:58

A szocialisták EP-képviselője indul pártja választmányi elnöki székéért. Tóth Bertalannal és Komjáthi Imrével tenné rendbe az MSZP-t. Állítása szerint korábban azért mondott le az alelnökségről, mert nem tudott felelősséget vállalni a Molnár Gyula-féle irányért.

A szocialisták EP-képviselője indul pártja választmányi elnöki székéért. Tóth Bertalannal és Komjáthi Imrével tenné rendbe az MSZP-t. Állítása szerint korábban azért mondott le az alelnökségről, mert nem tudott felelősséget vállalni a Molnár Gyula-féle irányért.

Indul az MSZP választmányi elnöki tisztségéért Ujhelyi István, aki az ATV Start műsorában elmondta, hogy örülne egy olyan MSZP-s felállásnak, ahol az elnök Tóth Bertalan, a választmányi elnök ő maga, az elnökhelyettes pedig Komjáthi Imre. Beszélt arról, hogy októberben lemondott az alelnöki posztjáról, mert nem tudott felelősséget vállalni azért az irányért, amit a Molnár Gyula vezette MSZP képviselt. Most viszont itt az ideje, hogy rendbe tegyék a mozgalmat – tette hozzá.

Utalt arra, hogy a párton belül senki nem tudott arról a megállapodásról, amit Molnár Gyula kötött Fodor Gáborral, miszerint évi 60 millió forinttal támogatná az MSZP a Liberálisokat. Hozzátette: nem tudják, milyen érdek vezette Molnár Gyulát a megállapodás aláírására. Ugyanakkor elmondta, hogy a hétvégén Tóth Bertalannak – egyeztetve Karácsony Gergellyel, és Mellár Tamással – sikerült rendeznie a helyzetet.

"Túl vagyunk rajta, tanultunk belőle!" – jelentette ki az MSZP EP-képviselője, és kijelentette: ő nem írta volna alá a megállapodást a Liberálisokkal, mert nem hoz semmit, vinni viszont vinne az MSZP-ből, és ez nem jogszerű, nem szabályszerű.

Beszélt arról is, hogy vannak az ellenzéki oldalon olyan fiatal politikusok, akik demokráciát akarnak Magyarországon, és szeretnék, ha a baloldal átvenné a kormányzást. Szeretnének csapatot alkotni, és újraformálni a baloldalt – fogalmazott. Szerinte olyan Európa-ellenes kormány alakult Magyarországon, amelyre még nem volt példa az 1990-es rendszerváltás óta.

Ujhelyi kijelentette, meg akarják mutatni, hogy büszke magyarok, hazafiak, de nem hagynak el semmit az európai értékekből, és bent akarják tartani Magyarországot az Európai Unió fő sodrásában. Az Európai Parlamenti választással kapcsolatban kijelentette: ő sem akar tömeges migrációt, kötelező kvótát,  mert nem segíthet a magyar társadalmon egy ilyen típusú migráció. Ugyanakkor az európai értékek mellett szeretné letenni a voksát.

Fegyelmi indul

Tóth Bertalan az InfoRádiónak adott interjújában arról beszélt, Molnár Gyula túllépte hatáskörét a Liberálisokkal, a választás előtt kötött szerződés aláírásával, az MSZP pedig nem tudta vállalni ennek a kötelezettségét. Hozzátette, a párt központi pénzügyi ellenőrző bizottsága és a fegyelmi tanácsa meg fogja tenni a szükséges lépéseket.

atv.hu
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Történelmi bűn a német nemzetiség egykori elüldözése
  Történelmi bűnnek nevezte a német nemzetiség egykori elüldözését Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyarországi németek elhurcolásának és elűzésének emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen szombaton a Békés megyei Eleken.
 • Az ellenzék közösségteremtő ereje
  Arról van szó, hogy a bolsevik-jakobinus-liberális ellenzék egyetlen politikai mondanivalója – azon túl, hogy itt minden rettenetes, és holnap összeomlik az ország – az, hogy a miniszterelnök egy…
 • Munkavállalói félelmekre alapozva növelnék az elégedetlenséget
  A munkavállalók széles rétegeiben nincs jelen az az elégedetlenség, amelyet az ellenzéki pártok, civil szervezetek próbálnak felkorbácsolni – hangsúlyozta Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő a nemzetközi baloldal által is támogatott, a magyarok félelmét feltáró kutatások eredménye alapján.
MTI Hírfelhasználó