Újabb afgán menedékkérőket toloncoltak ki a németek
2018. május 23. 09:49

Legutóbb egy hónappal korábban indult deportációs járat Németországból Afganisztánba.

A Frankfurt am Mainból útnak indított járat fedélzetén 15-en utaztak – mondták el német biztonsági források. Két menedékkérő kitoloncolását az utolsó pillanatban állította meg egy szövetségi bíróság.

2016 decembere óta ez volt a 13. alkalom, hogy kiutasított afgán menedékkérőket küldtek haza a német hatóságok, szám szerint összesen 234-et. Jogvédők az egyre romló afganisztáni biztonsági helyzetre hivatkozva vitatják a kitoloncolásokat. A kabuli kormány az ázsiai ország területének csupán 40 százalékát tartja ellenőrzése alatt, a többi térségben a kormányellenes tálib felkelők, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyveresei vagy más szélsőséges csoportok vetették meg lábukat.

A német hatóságok intézkedése 2017 óta csak a bűncselekményt elkövető vagy terrorizmussal vádolt emberekre vonatkozik, illetve azokra, akik következetesen megtagadták az együttműködést személyazonosságuk megállapítására. Németország a 2017 májusában a kabuli német nagykövetség előtt elkövetett merénylet hatására néhány hónapra felfüggesztette a tömeges kitoloncolásokat. A támadásban több mint 90 ember életét vesztette, legalább 400 pedig megsebesült.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó