Roman Abramovics izraeli állampolgárrá válik
2018. május 24. 12:22

Roman Abramovics orosz milliárdos csütörtökön Izraelbe érkezik, ahol az Iszrael Hajom (Izrael ma) című újság értesülése szerint felveszi az izraeli állampolgárságot, miután Londonban nehézségekbe ütközött lejárt brit befektetői vízumának meghosszabbítása.

Az izraeli lap úgy tudja, hogy a Chelsea labdarúgóklub orosz-zsidó tulajdonosa már új bevándorlóként landol a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. Már létrehozta egyik első helyi ingatlanügyletét is, ugyanis hatalmas villát épít magának Neve Zedekben, a modern Tel-Aviv és a régi Jaffó közötti elegáns és méregdrága lakónegyedben.

A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap listáján, amelyet a Nagy-Britanniában élő ezer leggazdagabb mágnás becsült vagyonáról készítettek, 9,33 milliárd fontra (csaknem 3390 milliárd forintra) taksálták Roman Abramovics vagyonát.

Az Iszrael Hajom szerint az ismert mágnás a világ leggazdagabbjai között az előkelő 139. helyet szerezte meg eddigi üzleteivel.

Abramovicsnak számos jelentős cégben van részesedése, köztük a Millhouse Capitalban, a szén- és acélbányászattal foglalkozó Evrazban, és a nikkellel, palládiummal és olvasztással foglalkozó Norenickelben.

2003-ban Abramovics megvette a Chelsea futballcsapatot, majd az angol és az európai labdarúgás legmagasabb csúcsára vezette: 2012-ben a csapat megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Abramovics gyakran látogat Izraelbe. Az orosz oligarcha pénzadományokat is tett az országban, legutóbb 70 millió sékelt ajándékozott a Séba kórháznak egy részecskegyorsító építésére.

Az orosz TASZSZ hírügynökség megkereste az illetékes izraeli minisztériumot, ahol azt a választ kapták, hogy nem tudnak arról, hogy Abramovics a ma érkezők között lenne, de nem ismerik a milliárdos terveit.

MTI
Címkék:
  • Semjén Zsolt Földön és égen című könyve
    A budapesti Lengyel Intézetben élénk érdeklődés mellett mutatták be kedd este Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke Földön és égen című könyvének kétnyelvű - magyar és lengyel - új kiadását.
  • Úzvölgyi katonatemető - csíkszeredai tüntetés
    Több száz, Székelyföld különböző térségeiből összesereglett tüntető követelte kedden Hargita megye prefektusának lemondását Csíkszeredában azon a demonstráción, amelyet az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) hirdetett meg az úzvölgyi katonatemető körüli botrány miatt - derült ki a Székelyhon.ro erdélyi hírportál helyszíni beszámolójából.
  • Az emberi jogok természetjogi mércéje
    A baloldal által az Egyesült Államokban és külföldön felépített jogi és közpolitikai gondolkodás mára eltávolodott az embereket a természetjog alapján megillető elvektől. Ma tudniillik olyan követelményeket terjeszt, amely eltiporja ezeket az alapvető jogokat.
MTI Hírfelhasználó