V4-es kiállítássorozat nyílik Budapesten
2018. május 24. 22:19

Az alkotói műfajok széles spektrumából ad ízelítőt a Visegrádi Csoport országainak, Csehországnak, Lengyelországnak, Magyarországnak és Szlovákiának a művészeti választékát felvonultató V4 Art Connects elnevezésű kiállítássorozat, amely péntektől látható a Várkert Bazárban és a Budavári Mikvében.

A június 30-ig látogatható V4 Art Connects kiállítássorozatot a magyar V4 elnökség alkalmából rendezik - olvasható a Várket Bazár honlapján.

A sorozat három részből áll: Structures címmel a szobrászatnak, Illusions címmel a videóművészetnek, Interactions címmel pedig a hagyományos képzőművészeti ágaknak, kiemelten a festészetnek és grafikának szentelt válogatásokat tekintethetnek meg az érdeklődők.

Mint írják, a válogatások három önálló tárlatként is értelmezhetőek, amelyek egymással összefüggő, egymáshoz térben is kapcsolódó művészeti program keretében igyekeznek a közönség figyelmét a régió magas színvonalú és sokrétű művészeti tartalmaira irányítani a Budai Várnegyed különböző pontjain.

A tárlaton megjelenő alkotók a politikai-társadalmi rendszerváltás óta eltelt évtizedekben a szélesebb nemzetközi művészeti közegben is figyelemreméltó eredményeket értek el.

A szobrászati szekció kiállítói: a lengyel Adam Garnek, a szlovák L'ubo Mikle, a cseh Lukás Rittstein, valamint a magyar Szabó Kristóf-Kristoflab és Szabó Ottó-Robotto.
A videóművészek között van a cseh Alzbeta Bacíková, Daniel Pitin és Barbara Slapetová, Szlovákiából Cséfalvay András, Lengyelországból Wojciech Gilewicz, Magyarországról pedig Szabó Kristóf-Kristoflab.

A hagyományos képzőművészeti ágak szekciójában Lengyelországot Pawel Blecki, Kinga Nowak és Honza Zamojski, Csehországot David Böhm & Jirí Franta, Viktorie Langer és Lucie Micíková, Magyarországot Csató József és Makai Mira Dalma, Szlovákiát pedig Milan Vagac munkái képviselik.

MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó