Nagy bajban lehet Márki-Zay Péter
2018. május 25. 10:27

Egyre több jel utal arra, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester kampányát bűncselekményből származó pénzekből is finanszírozták – mutatott rá tegnap Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. A jogász arra szólította fel a független városvezetőt, hogy tisztázza magát.

Nagy kérdés, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független, de a teljes ellenzék támogatásával megválasztott polgármestere kapott-e, és ha igen, akkor mekkora összeget a K’Art-cégcsoporttól vagy annak vezetőjétől, Kendi Imrétől a kampányára – jelentette ki a Magyar Időknek Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, a K’Art-károsultak képviselője, aki tegnap a témában sajtótájékoztatót tartott.

Az ügy hátteréről azt kell tudni, hogy a cégcsoport 2012-ig egy sor önkormányzati és állami beruházást nyert el, amelyeket alvállalkozókkal végeztetett el. A gond azonban az volt, hogy a munkák egy részét nem fizette ki, Szabó Bálint tájékoztatása szerint összesen hatvan alvállalkozónak 800 millió forinttal maradtak adósak.

Kapott pénzt a cégcsoporttól vagy sem? Fotó: MTI

Az ügyben eljárás folyik, a Szegedi Járásbíróság a jövő héten tart tárgyalást. A jogász Márki-Zay Péterrel kapcsolatban kijelentette: nem akarja támadni a polgármestert, csak azt szeretné elérni, hogy ő is segítsen az ügy feltárásában és a károsultak kifizetésében.

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője tegnap arról is beszélt: az elmúlt napokban a K’Art-károsultak azzal keresték meg, hogy fenyegetéseket kaptak helyi üzleti és politikai köröktől.
– A korábban az MSZP-vel és a Jobbikkal is kapcsolatba került Kendi Imre megkeresett egyes alvállalkozókat azzal, hogy maradjanak ki az ügyből, és az eddigieknél sokkal több pénzt tudnak majd keresni jövőbeli beruházásokon. Akiknél pedig nem jártak sikerrel, azokat megfenyegették, hogy ha nem lépnek vissza, rosszul járnak – fogalmazott Szabó Bálint.
A tegnapi sajtótájékoztatón egy károsult, Deli Kornél is megjelent, a kaposszekcsői egyéni vállalkozó egy kazángyártó cég bővítésénél végzett földmunkákat a K’Artnak 2008 körül.
A szolgáltatás 60 százalékát fizették ki, a maradék 40-et nem. A vállalkozó kára mintegy hatmillió forint.

Közben tegnap másodszor ült össze a K’Art-ügyben felállított ideiglenes önkormányzati vizsgálóbizottság, ahol meghallgatták Szabó Bálintot is. Márki-Zay nem vett részt a tanácskozáson, így Vásárhely első emberét nem tudták megkérdezni az ügyről.

Úgy tudjuk, az a soron következő közgyűlési ülésen is téma lehet, várhatóan szavazni fognak egy határozati javaslatról. Ez arról szólna, hogy a város elítéli a becsapott alvállalkozók megkárosítását, és hogy lenyúlták a pénzt.

magyaridok.hu
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó