Honvédelem napja:- színes programok
2018. május 26. 09:03

170 éves a Magyar Honvédség. Az évforduló alkalmából számos rendezvényt szervez idén a Honvédelmi Minisztérium. A honvédelem napja kapcsán az ország több pontján is színes programokkal várják azokat, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt. A központi rendezvény Budapesten, a Városligetben lesz.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke az M1-nek elmondta: május utolsó hétvégéjén kettős ünnepet tart a Magyar Honvédség. Szombaton a fővárosi központi rendezvényen kívül az országban tíz helyszínen, tíz alakulatnál rendeznek nyílt napot, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a honvédség munkájával, a katonák mindennapi életével. Katonai és haditechnikai eszközöket is bemutatnak a nyílt napokon. A honvédség minél több szegmensét próbálják ismertetni a látogatókkal, Szolnokon például repülőbemutatóval készülnek – mondta a sajtófőnök.

A honvédség nem titkolt célja, hogy a katonai pályát vonzóvá tegyék a fiatalok számára a nyílt nap alkalmával. Ahogy azt a sajtófőnök elmondta, sok olyan eszközt tudnak bemutatni, amely a fiatalok számára misztikus, elérhetetlen dolognak tűnik, így egy-egy fegyverbemutató, repülőbemutató és haditechnikai eszközök bemutatója mindig nagy sikernek örvend.

A sajtófőnök hozzátette: minden korosztály érdeklődésére számítanak. Az általános iskolásoknak honvédelmi táborokat is hirdettek, amely meghirdetését követően mind az 1200 hely betelt, így elmondható, ezek a programok is népszerűek a gyerekek körében.

Május utolsó vasárnapja hagyományosan a hősök napja, de nemcsak a katonai, hanem civil hőseinkre is emlékezünk – hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea. Hozzátette: vasárnap országszerte megemlékezéseket és koszorúzásokat is tartanak.

A honvédelem napja alkalmából szombatontematikus napot tart a közmédia.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Orbán: Magyarországon az történik, amit a magyarok akarnak
  Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. "Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett" - fogalmazott a kormányfő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • A kereszténydemokrácia esélyei az Európai Néppártban
  A KDNP egyelőre teljes jogú tagként marad a pártcsaládban, és küzd a kereszténydemokrata célokért. A döntés hátteréről és a kereszténydemokrata politizálás európai szintű lehetőségeiről kérdezte a Gondola Harrach Pétert, a KDNP alelnökét, parlamenti frakcióvezetőjét.
 • Minket nem lehet jegelni
  A vitatott és hiányolt kereszténydemokrata értékek és a tízparancsolat időszerűsége
MTI Hírfelhasználó