Honvédelem napja:- színes programok
2018. május 26. 09:03

170 éves a Magyar Honvédség. Az évforduló alkalmából számos rendezvényt szervez idén a Honvédelmi Minisztérium. A honvédelem napja kapcsán az ország több pontján is színes programokkal várják azokat, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt. A központi rendezvény Budapesten, a Városligetben lesz.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke az M1-nek elmondta: május utolsó hétvégéjén kettős ünnepet tart a Magyar Honvédség. Szombaton a fővárosi központi rendezvényen kívül az országban tíz helyszínen, tíz alakulatnál rendeznek nyílt napot, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a honvédség munkájával, a katonák mindennapi életével. Katonai és haditechnikai eszközöket is bemutatnak a nyílt napokon. A honvédség minél több szegmensét próbálják ismertetni a látogatókkal, Szolnokon például repülőbemutatóval készülnek – mondta a sajtófőnök.

A honvédség nem titkolt célja, hogy a katonai pályát vonzóvá tegyék a fiatalok számára a nyílt nap alkalmával. Ahogy azt a sajtófőnök elmondta, sok olyan eszközt tudnak bemutatni, amely a fiatalok számára misztikus, elérhetetlen dolognak tűnik, így egy-egy fegyverbemutató, repülőbemutató és haditechnikai eszközök bemutatója mindig nagy sikernek örvend.

A sajtófőnök hozzátette: minden korosztály érdeklődésére számítanak. Az általános iskolásoknak honvédelmi táborokat is hirdettek, amely meghirdetését követően mind az 1200 hely betelt, így elmondható, ezek a programok is népszerűek a gyerekek körében.

Május utolsó vasárnapja hagyományosan a hősök napja, de nemcsak a katonai, hanem civil hőseinkre is emlékezünk – hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea. Hozzátette: vasárnap országszerte megemlékezéseket és koszorúzásokat is tartanak.

A honvédelem napja alkalmából szombatontematikus napot tart a közmédia.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Hogy jutottak el a britek idáig?
  Teljes a bizonytalanság a brit belpolitikában a keddi történelmi voksolás után, amelyen az alsóház elsöprő többséggel (432 nem 202 igen mellett) leszavazta Theresa May kilépési megállapodását.
 • Egyre népszerűbb a kisadózók tételes adója
  Egyre népszerűbb a kisadózók tételes adója (kata), január elsején több mint 315 ezer vállalkozás választotta ezt a minimalizált adminisztrációt igénylő adóformát – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
 • Brexitus lethalis
  A brit szigeteken zavar van, keresik a megoldást. A kontinensen pedig azért van zavar, mert nem keresik a megoldást, mármint a menekültváltságét.
MTI Hírfelhasználó