Honvédelem napja:- színes programok
2018. május 26. 09:03

170 éves a Magyar Honvédség. Az évforduló alkalmából számos rendezvényt szervez idén a Honvédelmi Minisztérium. A honvédelem napja kapcsán az ország több pontján is színes programokkal várják azokat, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt. A központi rendezvény Budapesten, a Városligetben lesz.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke az M1-nek elmondta: május utolsó hétvégéjén kettős ünnepet tart a Magyar Honvédség. Szombaton a fővárosi központi rendezvényen kívül az országban tíz helyszínen, tíz alakulatnál rendeznek nyílt napot, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a honvédség munkájával, a katonák mindennapi életével. Katonai és haditechnikai eszközöket is bemutatnak a nyílt napokon. A honvédség minél több szegmensét próbálják ismertetni a látogatókkal, Szolnokon például repülőbemutatóval készülnek – mondta a sajtófőnök.

A honvédség nem titkolt célja, hogy a katonai pályát vonzóvá tegyék a fiatalok számára a nyílt nap alkalmával. Ahogy azt a sajtófőnök elmondta, sok olyan eszközt tudnak bemutatni, amely a fiatalok számára misztikus, elérhetetlen dolognak tűnik, így egy-egy fegyverbemutató, repülőbemutató és haditechnikai eszközök bemutatója mindig nagy sikernek örvend.

A sajtófőnök hozzátette: minden korosztály érdeklődésére számítanak. Az általános iskolásoknak honvédelmi táborokat is hirdettek, amely meghirdetését követően mind az 1200 hely betelt, így elmondható, ezek a programok is népszerűek a gyerekek körében.

Május utolsó vasárnapja hagyományosan a hősök napja, de nemcsak a katonai, hanem civil hőseinkre is emlékezünk – hangsúlyozta Beluzsárné Belicza Andrea. Hozzátette: vasárnap országszerte megemlékezéseket és koszorúzásokat is tartanak.

A honvédelem napja alkalmából szombatontematikus napot tart a közmédia.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • A Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is
  A Szent Korona sokkal több, mint egy díszes ötvösmunka. Jogforrás, jelkép, ereklye, nemcsak tárgy, de eszme is, hordozza erősségeinket és gyengeségeinket, tanúja küzdelmeinknek, abroncsa közös sorsunknak, büszkévé tesz, figyelmeztet hivatásunkra, emlékeztet nemzeti együvé tartozásunkra.
 • A történelemoktatásról – Hozzászólás a NAT-vitához
  Miért fontos, hogy történelmet tanuljunk? Milyen értékeket, ismereteket, tudásokat akarunk átadni, megtanítani az utánunk jövő nemzedékeknek és mi célból?
 • Bayer: Gruevszki bűne
  Gruevszki a migránsválság kellős közepén, országa jobboldali vezetőjeként kerítést épített a görög határszakaszra, és bejelentette, hogy mindenáron feltartóztatja az inváziót.
MTI Hírfelhasználó