Tovább vitáznak a baloldalon Bősz Anett kilépése miatt
2018. május 26. 11:20

Bősz Anett, a Liberálisok politikusa egy hete jelentette be, hogy kilép a Párbeszéd-frakcióból, mert nem tartották be a választások előtt kötött megállapodást. Ennek alapján akár több tízmillió forint is járhatott volna a Liberálisoknak, akik szerint nem a pénz volt a kilépés oka. Bősz Anett arról beszélt: volt egy második szerződés is, amiből már teljesen kihagyta őket az MSZP és a Párbeszéd.

Bősz Anett szerint szomorú, hogy az MSZP-ben nem is tudtak a Liberálisokkal kötött megállapodásról. A dokumentumban egyebek mellett az is szerepelt, hogy a Liberálisok megkapják a Párbeszédre eső költségvetési támogatás felét, számítások szerint mintegy 60 millió forintot. A szerződést Molnár Gyula pártelnök is aláírta, de erről nem tájékoztatta az MSZP vezető testületeit, emiatt már fegyelmi eljárás is indult ellene.

A Magyar Liberális Párt szerint becsapta őket a két másik párt, mert nem tartották be a megállapodást. Ezért lépett ki Bősz Anett a Párbeszéd parlamenti frakciójából.

Az ATV-ben Fodor Gábor pártelnök azt mondta: az együttműködés érdekében a Magyar Liberális Párt hozta a legtöbb áldozatot.

Néhány perccel később Hiller István volt a műsor vendége, aki cáfolta ezt, mondván, a liberálisok kérték, hogy csatlakozhassanak a MSZP-Párbeszéd választási szövetséghez.

Az MSZP választmányi elnöke felidézte, hogy a választások előtt felhívta őt a Liberálisok vezetője, és kérte, hogy felszólalhassanak a választmányi ülésen. Semmi esélyük sem lett volna még a listaállításra sem – fogalmazott a politikus.

Az MSZP és a Párbeszéd a választás után már egy az egyben kihagyta a szövetségből a liberálisokat – erről Bősz Anett beszélt az M1-en. Úgy fogalmazott: nem tehet úgy két párt egy hárompárti szövetségen belül, mintha kétpárti szövetség volna.

A szocialisták és Karácsony Gergelyék a Liberálisok nélkül állapodtak meg a parlamenti ciklust érintő együttműködésről. Az erről szóló dokumentumot az Origo.hu hozta nyilvánosságra. A szerződést április végén írták alá az MSZP és a Párbeszéd frakcióvezetői, vagyis Tóth Bertalan és Szabó Tímea. A szövegben az Origo szerint a Magyar Liberális Pártról említést sem tesznek. Így olyan ügyekbe sem lett volna beleszólásuk a szövetségben, mint a legfontosabb politikai célok meghatározása vagy a frakciópénzek felhasználása.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Történelmi bűn a német nemzetiség egykori elüldözése
  Történelmi bűnnek nevezte a német nemzetiség egykori elüldözését Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a magyarországi németek elhurcolásának és elűzésének emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen szombaton a Békés megyei Eleken.
 • Az ellenzék közösségteremtő ereje
  Arról van szó, hogy a bolsevik-jakobinus-liberális ellenzék egyetlen politikai mondanivalója – azon túl, hogy itt minden rettenetes, és holnap összeomlik az ország – az, hogy a miniszterelnök egy…
 • Munkavállalói félelmekre alapozva növelnék az elégedetlenséget
  A munkavállalók széles rétegeiben nincs jelen az az elégedetlenség, amelyet az ellenzéki pártok, civil szervezetek próbálnak felkorbácsolni – hangsúlyozta Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő a nemzetközi baloldal által is támogatott, a magyarok félelmét feltáró kutatások eredménye alapján.
MTI Hírfelhasználó