Drasztikus lépésre készül a Microsoft
2018. május 26. 11:26

A jövőben száműzi az Office 365-ből a Flash, Shockwave és Silverlight tartalmakat.

A Microsoft bejelentette, hogy az Office 365-ön blokkolni fogja a Flash, a Shockwave és a Silverlight vezérlések használatát.

A szoftveróriás elmondta, hogy azért szánták el magukat a korlátozásokra, mert a Flasht, a Shockwave-et és a Silverlightot a kiberbűnözők még mindig előszeretettel használják az Office felhasználók elleni kampányaikban, miközben az ilyen vezérlések felhasználói bázisa csökken.

Az Adobe maga 2020 végére teljesen kivonja a forgalomból a Flasht, és 2021 végére a Silverlightot is kivégzi.

A blokk életbe lépése után az Office 365 dokumentumokban nem engedélyezettek többé a Flash és Silverlight tartalmak. Mindez nem érinti az Office 206-ot, 2013-at és 2010-et, és nem vonatkozik azokra az esetekre, amikor a vezérléseket az Office folyamaton kívülről kezdeményezik.

Ugyanakkor a felhasználók feloldhatják a zárlatot, és engedélyezhetik az általuk fontosnak ítélt vezérléseket. A Microsoft azonban ezt nem ajánlja, mert veszélyezteti a rendszer biztonságát, és a Flash blokkolása segíthet megakadályozni bizonyos típusú támadásokat.

Computerworld
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
MTI Hírfelhasználó