Drasztikus lépésre készül a Microsoft
2018. május 26. 11:26

A jövőben száműzi az Office 365-ből a Flash, Shockwave és Silverlight tartalmakat.

A Microsoft bejelentette, hogy az Office 365-ön blokkolni fogja a Flash, a Shockwave és a Silverlight vezérlések használatát.

A szoftveróriás elmondta, hogy azért szánták el magukat a korlátozásokra, mert a Flasht, a Shockwave-et és a Silverlightot a kiberbűnözők még mindig előszeretettel használják az Office felhasználók elleni kampányaikban, miközben az ilyen vezérlések felhasználói bázisa csökken.

Az Adobe maga 2020 végére teljesen kivonja a forgalomból a Flasht, és 2021 végére a Silverlightot is kivégzi.

A blokk életbe lépése után az Office 365 dokumentumokban nem engedélyezettek többé a Flash és Silverlight tartalmak. Mindez nem érinti az Office 206-ot, 2013-at és 2010-et, és nem vonatkozik azokra az esetekre, amikor a vezérléseket az Office folyamaton kívülről kezdeményezik.

Ugyanakkor a felhasználók feloldhatják a zárlatot, és engedélyezhetik az általuk fontosnak ítélt vezérléseket. A Microsoft azonban ezt nem ajánlja, mert veszélyezteti a rendszer biztonságát, és a Flash blokkolása segíthet megakadályozni bizonyos típusú támadásokat.

Computerworld
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van
  Gulyás Gergely: Felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot
 • Az Európai Néppárton kívül is van élet
  A Fidesz helyzete kényelmes, inkább az Európai Néppárt van lépéskényszerben, hiszen a magyar kormánypárt kizárásával jelentősen meggyengülne az Európai Parlament jelenlegi legnagyobb pártcsaládja — vélekedtek egybehangzóan a Magyar Nemzetnek nyilatkozó elemzők.
 • A CDU elnöke felfüggesztést, Juncker kizárást javasol
  A Fidesz európai néppárti (EPP-) tagságának felfüggesztését javasolta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke egy szerdai nyilatkozatában, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság EPP-s elnöke pedig ugyancsak szerdán megerősítette álláspontját, miszerint meg kell szüntetni a Fidesz tagságát az Európai Unió jobbközép erőit összefogó pártcsaládban.
MTI Hírfelhasználó