Bulgária finomítana kvótarendszer-javaslatán
2018. május 27. 17:37

Finomítana saját kvótarendszer-javaslatán Bulgária: az unió soros elnökeként azt szeretnék, ha a júniusi csúcstalálkozón megegyeznének a tagállamok.

Bulgária javaslata szerint a befogadás csak akkor lenne kötelező, ha a 3 évvel ezelőtti migránsáradat megismétlődne – derült ki az M1 Híradójából. Emellett kiemelten támogatnák a migrációban érintett frontországokat, az önkéntes befogadást pedig pluszforrásokkal honorálnák.

A menekültkvóta körüli viták miatt 2016 óta húzódik az uniós menekültpolitika reformja. Az Európai Bizottság és Németország vezette csoport kötelező kvótarendszerrel tehermentesítené a migrációs nyomással szembesülő határországokat, míg a visegrádi országok elutasítják a kényszeráthelyezést. Őket támogatja Ausztria is, amelynek új kancellárja, Sebastian Kurz szerint nem csak egyes tagországok állnak ellent ennek, de a menekültek sem akarnak letelepedni Bulgáriában, Romániában vagy Lengyelországban, hanem inkább Németországba, Ausztriába vagy Svédországba vágynak.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó