A Virtuózok döntőseit fogadta Herczegh Anita
2018. június 2. 13:28

A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató döntős versenyzőit fogadta szombaton Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a Sándor-palotában, ahol a fiatal tehetségek rövid koncertet is adtak.

Fantasztikus tehetségeket ismertünk meg ebben az évadban is, de a műsor sikeréhez hozzájárul még a kiváló szakemberekből álló zsűri is, amely nagyon értő szemmel és kedvesen értékeli a gyerekeket - emelete ki Herczegh Anita, a koncert után adott interjújában.

Mint mondta, Magyarország híres a klasszikus zenei hagyományairól, a magyar komponisták, zenészek világszerte elismertek, ahogyan a komolyzene oktatásában is a világelsők között vagyunk, nem véletlen, hogy a világ minden tájáról érkeznek Magyarországra zenét tanulni a fiatalok.

A köztársasági elnök felesége úgy vélte, a tehetségkutató sikere a műsor kivitelezésének és rendezésének színvonalában is rejlik, de a legfontosabb mégis az, hogy évről-évre ennyi tehetséges fiatalt, ennyi virtuóz művészt tudnak bemutatni.
 
Herczegh Anita úgy vélte, hogy a Virtuózok mostani, negyedik évadára "állt össze" talán a legkomplexebb csapat.    
 
"Én biztos nem tudnék dönteni, hogy ki a legjobb" - tette hozzá.

A döntősök nemcsak szerethető karakterek, de egyediek és rendkívüliek is, amikor azonban nem játszanak, éppen olyanok, mint bármelyik másik gyerek - vélekedett. Mint mondta, ezek a fiatalok képesek bemutatni azt, hogy a klasszikus zene mindenkié.

A műsor fináléjában jövő héten már a nézők döntenek az abszolút győztesről. Herczegh Anita úgy vélte, itt már nem csak a zenei kiválóságnak, hanem az egyéni karaktereknek is fontos szerepük lesz, valamint az aktuális lelkiállapot is sokat számíthat.

Hozzáfűzte: ha csak annyit ér el ez a műsor, hogy más gyerekek a Virtuózok fiataljainak hatására csupán néhány évig tanulnak zenét, akkor is nagyon sokat adott.
Batta András zenetörténész, a zsűri egyik tagja a szombati koncert előtt felidézte: már tradíció, hogy a köztársasági elnök felesége a Sándor-palotában fogadja a finalistákat.

Kiemelte: fantasztikus, hogy a műsor ilyen "közüggyé" vált, ahogy az is, hogy mára a nemzetközi közönség figyelmét is felkeltette a tehetségkutató.

A Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán élőben sugárzott pénteki műsorban a kicsik korcsoportjában Balázs-Piri Soma (zongora), a tiniknél Beke Márk (harsona), a nagyok között pedig Ninh Duc Hoang Long (magánének) győzött. A közönség jövő pénteken, a három korcsoport-győztes közül sms-ben és a MédiaKlikk Plusz applikáción keresztül szavazhat kedvencére.

A köztársasági elnök felesége előtt a nyertesek mellett felléptek a tegnapi műsorban szereplő döntősök is: Abouzahra Mariam (hegedű), Gertler Teo (hegedű), Bencze Máté (szaxofon), Urbán Benjámin (zongora), Fekete Tamás (zongora) és Hart Gábor (gitár).   

 

D__AS20180602007

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (b4) fogadja a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatója, a Virtuózok idei döntőseit a Sándor-palotában 2018. június 2-án. Balról-jobbra: Bencze Máté szaxofonos, Hart Gábor gitáros, Nih Duc Hoang Long magánénekes, Herczegh Anita, Fekete Tamás, Urbán Benjámin és Balázs-Piri Soma zongoristák, Beke Márk harsonás, elöl Abouzahra Mariam és Gertler Teo hegedűsök. MTI Fotó: Kovács Tamás

D__AS20180602014

Herczegh Anita fogadja a közmédia klasszikus zenei tehetségkutatója, a Virtuózok idei döntőseit a Sándor-palotában 2018. június 2-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

D__AS20180602012

A nagyok korcsoportjának győztese, Ninh Duc Hoang Long énekel a Virtuózok idei döntősei tiszteletére adott fogadáson a Sándor-palotában 2018. június 2-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

D__AS20180602003

A kicsik korcsoportjában induló Gertler Teo hegedűs játszik a Virtuózok idei döntősei tiszteletére adott fogadáson a Sándor-palotában 2018. június 2-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

MTI
Címkék:
  • Videó mint politikai csapásmérés
    Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó