Minta lehet a Stop Soros törvénycsomag
2018. június 6. 16:36

A balkáni országok számára a Stop Soros törvénycsomag mintául szolgálhat a migrációt szervező szervezetek visszaszorítására, de a nyugat-európai országok számára is, ahol erős a Soros-szervezetek befolyása – mondta Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa a Kossuth Rádió 180 perc adásában.

A nyugat-balkáni útvonal országaiban mindenütt megtalálhatók Soros György szervezetei, Albánián, Bosznia-Hercegovinán át Szerbiáig. Mindenhol az a céljuk, hogy a bevándorlók mozgását megkönnyítsék, és az illegális bevándorlást legálissá tegyék – mondta Deák Dániel.

A politológus kifejtette, egyre több országban ismerik fel, hogy rendkívül veszélyesek ezek a szervezetek, amelyeket arra használnak fel, hogy az Európába irányuló illegális bevándorlást megkönnyítsék.

A balkáni útvonalon még nem minden kormány ismerte fel ezt a problémát, de már elindult egy pozitív változás.

Szlovéniában a választási kampány egyik legfontosabb kérdése a migráció volt, és az a párt nyert, amely felhívta erre a veszélyre a figyelmet – jelentette ki a Figyelő munkatársa.

„Látszik, hogy a balkáni útvonalon már vannak olyan országok, amelyek a magyar álláspontot képviselik, de a térségben következetes és erős álláspontot továbbra is csak Magyarország képvisel” – mondta.

Deák Dániel kifejtette, hogy a régióban és Nyugat-Európában is már évtizedek korábban megjelentek a Soros-alapítványok. Céljuk hogy kormányzati, gazdasági és igazságszolgáltatás szintjén a lehető legnagyobb befolyást gyakorolják.  A szegényebb balkáni országokban könnyebb dolguk van, könnyebben érvényesíthetik befolyásukat.

Hozzátette, hogy a magyar szabályozás mintául szolgálhat a balkáni államok számára, és amennyiben a Stop Soros jogszabályelemeit átültetnék saját törvényalkotásukba, akkor megszüntethetnék a szervezeteknek a bevándorlást szervező tevékenységét.

hirado.hu - Kossuth Rádió 180 perc
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Deglobalizáció
  A korforduló, amelyben benne élünk, a liberalizmus kríziséből fakad. Minden, ami ma korszerű, a liberalizmus különböző mértékű és mélységű tagadásán alapul.
 • A magyarok nagy többsége elutasítja az illegális bevándorlást
  A magyarok kétharmada (67 százaléka) aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen (41 százaléka) pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt.
 • Hogy jutottak el a britek idáig?
  Teljes a bizonytalanság a brit belpolitikában a keddi történelmi voksolás után, amelyen az alsóház elsöprő többséggel (432 nem 202 igen mellett) leszavazta Theresa May kilépési megállapodását.
MTI Hírfelhasználó