Öngyilkos merényletre kiképzett dzsihadistákat fogtak el
2018. június 14. 17:01

Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet nyolc öngyilkos merényletre kiképzett tagját fogta el a török rendőrség egy isztambuli razzia során – jelentette csütörtökön az Anadolu.

A török állami hírügynökség szerint az előállítottak nagyszabású támadásra készültek, és korábban többször is megfordultak az Iszlám Állam „konfliktusövezeteiben”. Az Anadolu egyéb részletet nem közölt a gyanúsítottakkal és a tervezett merénylettel kapcsolatban.

A hatóságok városszerte 14 címen hajtottak végre rajtaütéseket, főként a metropolis külső kerületeiben. Az isztambuli rendőrség tovább keresi az Iszlám Állam merényletre készülő további három tagját – írta az Anadolu. A Star kormányközeli török napilap csütörtökön azt jelentette, hogy a rendőrség és a hírszerzés közös műveletben a terrorszervezet 10 tagját fogta el a nyugat-törökországi Izmirben.

2015-ben és 2016-ban az Iszlám Állam dzsihadistái számos, sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadást és robbantást hajtottak végre Törökországban. A legutóbbi merényletet 2016 szilveszterének éjjelén követte el az egyik milicistájuk, aki egy zsúfolt isztambuli mulatóban 39 embert lőtt agyon. Az Iszlám Állam feltételezett tagjai utáni nyomozás Törökországban azóta is tart.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó