Megvan az MSZP új elnöke
2018. június 17. 14:58

Sajtóinformációk szerint az MSZP új elnöke Tóth Bertalan lett, helyettese pedig Mesterházy Attila volt kabinetfőnöke lett.

Sajtóinformációk szerint a kongresszusi küldöttek 54 százaléka támogatta az új elnököt, Mesterházy Attila 46 százalékot szerzett. Az Országos Választmány elnöke Kunhalmi Ágnes lett, más induló nem volt.

Az elnökhelyettes Szakács László lesz, 51 százalékkal, aki korábban Mesterházy Attila kabinetfőnöke volt.

A három alelnök Komjáti Imre, Hegyi Gyula és Szanyi Tibor lett, Bangóné Borbély Ildikó nem nyert.

Tóth Bertalan elnökként mondott beszédében köszönetet mondott a támogatásért. Hozzátette: érti a döntést – utalt az arányokra. Beszédében kifejtette: együttműködő MSZP-t akar, azt, hogy az együttműködés valóságos legyen, ne pedig csak látszat. Hangsúlyozta: stabilizálni kell a párt népszerűségét.

Az MSZP elnöksége este ülésezik.

hirado.hu
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • Magyarok világvárosa
  Kész csoda, hogy az ellenzék nem támadja azzal is a kormányt és Tarlós István főpolgármestert, hogy kvázi lenyúlták tőle a főváros fejlesztési terveit, a Világvárost építünk hangzatos nevű egykori projektet.
 • Történelmi utódlás Berlinben
  Friedrich Merz (b) Willkommenskultur helyett domináns német kultúrát akar.
 • Mátyás király-emlékév
  Több mint 150 helyszínen rendeztek programokat Kanadától a moldvai Magyarfaluig a Mátyás király-emlékév keretében, amelyet a király trónra lépésének 560. és születésének 575. évfordulója alkalmából hirdetett meg az év elején a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága.
MTI Hírfelhasználó