Angelina Jolie szíriai menekülteket látogatott meg
2018. június 17. 23:08

A hollywoodi színésznő családokkal beszélgetett a Domiz-táborban, ahol mintegy 33 ezer ember él. Látogatásával az volt a célja, hogy felhívja a világ figyelmét a helyzetükre, és nagyobb támogatást szerezzen számukra.

Jolie előző nap Észak-Irak legnagyobb városában, Moszulban járt, amelyet az iraki erők tavaly foglaltak vissza az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezettől. Ott is családokkal beszélt, és az UNHCR által rendelkezésre bocsátott fotók és videofelvétel tanúsága szerint sétát tett a város nyugati részében, a romos házak között.

„Amióta az ENSZ-nél dolgozok, nem jártam még olyan súlyos károkat szenvedett helyen, mint Moszul. Itt az emberek mindent elveszítettek, nyomorognak. Nem jutnak gyógyszerhez, kevesek jutnak vezetékes vízhez, alapvető szükségleti cikkekhez. Arra kérem a nemzetközi közösséget, ne felejtse el Moszult, és folytatódjanak az erőfeszítések újjáépítésére!” – mondta az UNHCR közleménye szerint.

Angelina Jolie 2001 óta dolgozik az ENSZ-szervezetnél, most ötödször jár Irakban, volt már Kenyában és Kambodzsában. Menekülttáborokat látogatott meg ezeken a helyeken.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó