A bevándorlók kétharmada hamis személyazonossággal él
2018. június 17. 23:11

Nyilatkozott az M1-nek egy fiatal német nőnek az apja, aki egy afrikai bevándorlóval élt együtt évekig, majd mikor össze akartak házasodni kiderült: a férfi nem is az, akinek mondja magát. Egyes becslések szerint a bevándorlók kétharmada hamis néven vagy több személyazonossággal él Németországban. A napokban kiderült, hogy a tizennégy éves lány meggyilkolásával gyanúsított iraki férfinek sem az a neve, mint amit eddig mondott, illetve az életkora sem stimmel.

 A németországi tiltakozásoknak rendszeres résztvevője egy német férfi, lánya miatt. A 36 éves nő ugyanis egy észak-afrikai bevándorlóval szeretett volna házasságot kötni, amikor kiderült, hogy a vőlegény nem az, akinek hitték.

Az ifjú pár összeköltözött, egy kislányuk is született. A férj nem dolgozott, menedékkérelmét elutasították, ezért az asszonytól követelt pénzt. A nő egy idő után szakított élettársával, a férfi ekkor erőszakossá vált. A nőnek eltört az arccsontja, agyrázkódást kapott – mesélte édesapja. Hozzátette: a férfit háromszor is elítélték tiltott fegyvertartásért, mégsem tudták kitoloncolni Németországból.

A nő rendőri védelmet kért, a család tudomása szerint az afrikai férfi azóta is hamis papírokkal él Németországban.

Nem mindenki az, akinek mondja magát

Nemrég a Die Welt című lap hozta nyilvánosságra, hogy a 14 éves Susanna megölésével gyanúsított iraki férfi irataival is gondok vannak. A nyolctagú család 2015-ben érkezett Németországba, akkor azt mondták: személyi irataik elvesztek. A család Susanna halála után utazott vissza Irakba, az iraki főkonzulátuson igényeltek pótútleveleket. Iraki és német dokumentumokat is bemutattak, az iraki papírokból került ki, hogy Ali Bashar, a német hivatalokban a második keresztnevét mondta be vezetéknevének. Valójában Ali Bashar Ahmad Z.-nek hívják. Az életkora sem stimmel, Susanna időpontjában már betöltötte a 21. életévét, így nagykorúként áll majd a bíróság elé.

Az eset nem egyedülálló. Egyes becslések szerint a bevándorlók kétharmada hamis identitással tartózkodik Németországban.

Helyi lapértesülések szerint hétfőn kezdődik a decemberben, Kandelban történt gyilkosság tárgyalása, a 15 éves Miát ex-barátja, egy afgán menedékkérő ölte meg. A férfi, akinek életkorát 20 év körülire becsülik, fiatalkorúként áll majd a bíróság elé.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • Vakulástól látásig
  Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
 • Rágalmazás mint politikai művelet
  Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
 • Magyarok világvárosa
  Kész csoda, hogy az ellenzék nem támadja azzal is a kormányt és Tarlós István főpolgármestert, hogy kvázi lenyúlták tőle a főváros fejlesztési terveit, a Világvárost építünk hangzatos nevű egykori projektet.
 • Történelmi utódlás Berlinben
  Friedrich Merz (b) Willkommenskultur helyett domináns német kultúrát akar.
 • Mátyás király-emlékév
  Több mint 150 helyszínen rendeztek programokat Kanadától a moldvai Magyarfaluig a Mátyás király-emlékév keretében, amelyet a király trónra lépésének 560. és születésének 575. évfordulója alkalmából hirdetett meg az év elején a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága.
MTI Hírfelhasználó