Sikert aratott a Mozgás Éjszakája
2018. június 17. 23:13

A szervezők szerint csaknem húszezren látogattak ki a budai rakpartra és próbálták ki a különböző sportágakat. Az utóbbi években hihetetlen népszerűek a tömegsport-rendezvények, de, még így is az uniós átlagnál kevesebbet sportolnak a magyarok, tehát van hova javulni.

Több százan zumbáztak egyszerre, de emellett még 15 sportágban, például tollaslabdában, és utcai fitneszben is kipróbálhatták magukat a látogatók a Mozgás Éjszakáján.

Nem maradt ki a futás sem: több különböző távon is lehetett indulni.

A résztvevők megismerkedhettek olyan, nem hagyományos sportokkal is, mint a lábtoll-labda, a holland eredetű kosárlabda, a korfball, vagy a magyar fejlesztésű játék, a teqball.

Nem sokkal 11 óra előtt megjelentek a Dunán a sárkányhajók, ezekbe is bárki beülhetett a Mozgás Éjszakáján.

Éjfélkor aztán a budai alsó rakpartot ellepték a kerékpárosok és elindult az élménybringázás.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is népszerűsítette az idei eseményt – ezzel is szeretné felhívni a figyelmet a mindennapi sportolás fontosságára.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is arra emlékeztetett: fontos, hogy a mozgás része legyen a mindennapjainknak

A kormánybiztos hozzátette: kutatások bizonyítják, hogy akik rendszeresen mozognak, kevesebb időt töltenek betegállományban és tovább is élnek.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
 • Milyen tényezők befolyásolják a magyar gazdaság növekedését?
  A várakozásokat meghaladó mértékben, 5,3 százalékkal bővült a magyar gazdaság az első negyedévben. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzésében ismét felfelé módosította várakozásait, így idén 4,3, jövőre pedig 3,7 százalékos gazdasági bővülésre számít.
 • Egymásnak esett a finisben a DK és a szocialista párt
  A DK elnökének korábbi, Karácsony Gergelyt támogató nyilatkozatait ollózták össze vélhetően a zuglói polgármester kampánystábjának tagjai úgy, mintha Gyurcsány Ferenc jelenleg is mellette állna az ellenzéki főpolgármester-jelölti küzdelemben. Ezeket a nyilatkozatokat automatikus telefonhívásokkal juttatták el a választókhoz.
MTI Hírfelhasználó