Kunhalmi véget vetne a személyeskedésnek
2018. június 18. 21:12

Az MSZP új elnöke pénzéhesnek nevezte a Liberálisokat megválasztása utáni első beszédében. A párt erre úgy reagált, hogy nem lehet sikeres Tóth Bertalan, ha rágalmazza korábbi szövetségeseit. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a szocialisták a tisztújító kongresszusuk után sem tudják megválaszolni, merre tartanak. Továbbra is szervezeti és vezetési válságban van a párt. Kunhalmi Ágnes kiemelte: új pozícióját arra fogja használni, hogy véget vessen a párton belüli személyeskedésnek.

Az MSZP tisztújító kongresszusa újrarajzolhatja a párton belüli viszonyokat – erről beszélt Kunhalmi Ágnes, közvetlenül a szocialisták vasárnapi gyűlése előtt.

A politikus szerint választmányi elnökké választása egyértelmű üzenet annak a pártelitnek, amely nem állt mögötte az elmúlt években. Kunhalmi Ágnes egyébként a pártvezetői posztra is pályázott. Az utolsó pillanatban azonban visszalépett, ugyanis úgy vélte: a győzelemhez nem elég a népszerűség, több múlik a vezetőkkel kötött szövetségeken.Az M1-en Kunhalmi úgy fogalmazott: új pozícióját arra fogja használni, hogy véget vessen a személyeskedésnek.

Az adok-kapok folytatódik

Mindeközben a szocialisták új elnöke megválasztása utáni első beszédében azonnal nekiment az MSZP korábbi szövetségesének.

A Magyar Liberális Párt szerint Tóth Bertalan valótlanságokat állított. Közleményükben úgy fogalmaztak: akkor lesz esélye a szocialisták újdonsült elnökének sikerre vezetni az immár tíz százalék alá süllyedt pártját, ha nem rágalmazza a jövőben egykori partnereit – áll a közleményben.

Megjelentek a párton belüli konfliktusok  

Mesterházy Attila szerint akár el is bukhat az MSZP, ha nem változtat politikáján a kongresszus után. A sikert pedig a saját maga által megfogalmazott stratégiában látta.

Az elnökjelölteket szinte fele-fele arányban támogatták a küldöttek a vasárnapi tisztújításon. Tóth Bertalan egy hajszállal győzött, a voksok 54 százalékát begyűjtve. Mesterházy Attila csupán 10-12 szavazattal kapott kevesebbet.

A Nézőpont Intézet elemzője, Tóth Erik szerint az elnökválasztás szoros eredményében a párton belüli konfliktusok is megjelentek. Ugyanakkor a párttagok nem kaptak választ arra, hogy merre tart az MSZP. Hozzátette: az új vezetés jövőjét az fogja meghatározni, hogy a szocialisták hogyan szerepelnek a jövő évi európai parlamenti és az azt követő önkormányzati választáson.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • A Szent Péter-i Európa védelme
  Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
 • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
  Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
 • Európa legfontosabb konferenciája
  Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.
 • A legmagasabb lengyel állami kitüntetést kapta Áder János
  2022-re befejeződik a Via Carpatia teljes magyar autópályaszakasza - közölte Áder János köztársasági elnök pénteken a lengyelországi Kielcében, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából megtartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten.
 • Az unió kivette az irányítást Theresa May kezéből
  Theresa May brit miniszterelnök június végéig kért halasztást, és bízik benne, hogy eddig az időpontig sikerül lezárni a Brexit-tárgyalásokat. Az Európai Unió vezetése azonban úgy döntött, hogy április 22-e a határidő.
MTI Hírfelhasználó