Cáfolja a rendőrség a kamionsofőr-videó valóságát
2018. június 20. 11:35

Egy kamionsofőr által közzétett videó terjed egyes médiafelületeken, amelyen a felvétel készítőjének kommentárja szerint szabálytalan rendőri intézkedés látható az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán – a felvételen valójában nem rendőri intézkedés látható, írja a Police.hu. A police.hu azt írja, a kommentárban állítottakkal szemben az adott időpontban és útszakaszon nem ellenőriztek civil jellegű rendőrségi gépjárművel, a videóban szereplő gépkocsival a rendőrség nem is rendelkezik. Határozottan cáfolják azokat az időnként szárnyra kapó álhíreket is, amelyek szerint a rendőrök jogsértésbe hajszolják az egyébként szabályosan közlekedőket.

A közúti ellenőrzésekkel a rendőrség célja a balesetveszélyes jogsértések visszaszorítása; a jelöletlen gépkocsikkal a másokra veszélyt jelentő járművezetőket szűrik ki a forgalomból – olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrség közleményében azt írja: visszautasítja azokat az inkorrekt és megalapozatlan állításokat, amelyekkel egyesek – magánszemélyek és médiatartalom-szolgáltatók – a rendőrségbe vetett közbizalmat igyekeznek aláásni.

Javasolják, hogy mielőtt bárki közzétenne a rendőrség tevékenységét érintő, a megítélését befolyásoló állításokat, előbb győződjön meg annak valóságtartalmáról; kérdésével forduljon a rendőrséghez, várja meg a választ, és ezt követően tájékoztasson.

MTI
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó