Albánia elnökével tárgyalt Áder János
2018. június 20. 15:54

Albánia európai uniós tagságának támogatásáról, migrációs kérdésekről és a vízgazdálkodási együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Áder János köztársasági elnök és Ilir Meta, az Albán Köztársaság elnöke szerdán a Sándor-palotában. Az albán elnök a magyar államfő meghívására érkezett hivatalos látogatásra Budapestre. Albánia elnöke közel egy évtizede Magyarország szövetségese. Régóta támogatjuk Albánia EU-s csatlakozási törekvéseit, nemcsak a két ország közötti jó kapcsolatok miatt, hanem azért is, mert alapvetően a nyugat-balkáni országok stabilitásától függ Európa biztonsága. Ez most megerősítésre került – közölte Áder János államfő Ilik Metával, az Albán Köztársaság elnökével való találkozón.

Áder János hozzátette: új migrációs útvonalakat próbálnak ki az embercsempészek, melyek egyike Albánián keresztül vezet. Az Albániára nehezedő, várhatóan egyre fokozódó migrációs nyomás növekedésével az Európai Unió nem hagyhatja magára az országot – tette hozzá.

MTI
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó