Jogosan kérheti vissza az LMP Hadházy mandátumát
2018. június 22. 09:04

A Nézőpont intézet elemzője szerint jogosan kérheti az LMP vezetősége, hogy a pártból való kilépését szerdán bejelentő Hadházy Ákos adja vissza a mandátumát, mivel az LMP listájáról került be a parlamentbe.

Hadházy Ákos a saját választókörzetében csúfos vereséget szenvedett, körülbelül 15 ezer szavazatot tudott szerezni egyéni képviselőjelöltként, viszont a párt listájáról be tudott kerülni a parlamentbe - fejtette ki Tóth Erik az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Hadházy nem fog eleget tenni a kérésnek, mert individualista politikus, a saját érdekeit helyezi a párt érdekei elé - értékelt Tóth Erik. Szerinte Hadházy Ákos továbbra is saját érdekei szerint fog politizálni, mert a politikai sikerek hiányoznak mögüle, és ezeket magánakciókkal vagy a párt vezetésének megkérdőjelezésével próbálja meg betölteni.

Az elemző kitért arra is, hogy a Jobbikon belüli konfliktus a tetőpontjára ért, a Toroczkai László által meghirdetett szombati zászlóbontásnak nagy jelentősége van.

A Nézőpont kutatása szerint Toroczkai László új pártját a Jobbik-szimpatizánsok körülbelül egyharmada támogatná - közölte az elemző. Hozzáfűzte, nem automatizmus, hogy olyan párt jön létre, amely képes a parlamenti küszöbig is eljutni.

Beszélt arról is, hogy az elnökválasztás az MSZP-nél nem hozott újat, és a szocialisták eddig felvázolt politikai irányelve sem tartalmaz semmi újat. Kulcskérdés, hogy mennyivel tudják növelni a társadalmi támogatottságukat a következő két évben - tette hozzá Tóth Erik.

Megjegyezte, a baloldali politika nem csak Magyarországon, de Nyugat-Európában is kiüresedett, ideológiai értelemben nem tud az egyes szakpolitikai kérdésekre válaszokat adni.

A "Stop Soros" törvénycsomag szavazására a baloldali pártok nem tudtak egységes álláspontot kialakítani. Akkor sem tudtak érdemi javaslatokat tenni, amikor az általános vita alkalmával lehetőségük lett volna alternatív megoldásokat felmutatni az illegális bevándorlás szakpolitikai kérdésében - hangoztatta Tóth Erik.

MTI - M1
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó