Orbán Viktor fogadta Tolentino város küldöttségét
2018. június 22. 09:53

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta Giuseppe Pezzanesit, az olaszországi Tolentino város polgármesterét és Andrea Carradorit, a Szent Szív Testvérület perjelét pénteken. A magyar kormány ennek az olasz kisvárosnak a templomát építtette újjá a két évvel ezelőtti földrengés után - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

A közép-olaszországi Tolentinóban földrengés pusztított 2016-ban, a város mind a hat temploma életveszélyessé vált és be kellett zárni. A Szent Szív és Szent Benedek-templomot fenntartó társaság vezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek írott levelében segítséget kért a templom helyreállításához - emlékeztetett Havasi Bertalan.

A magyar kormány 150 millió forintot különített el erre a célra, és egy év alatt hozták rendbe az épületet. Az olaszországi városban 2017 decemberében szentelték újra a kizárólag magyar segítséggel helyreállított templomot.

A pénteki megbeszélésen a tolentinói küldöttség köszönetet mondott Magyarország kormányának és a magyar népnek, hangsúlyozva, hogy nemcsak szóbeli támogatást, hanem cselekvő segítséget kaptak. Egyetértettek abban, hogy Európa keresztény kultúráját meg kell védeni, a migránsválság kezelésében pedig a "helyben segítés" módszerét kell alkalmazni - tájékoztatott a sajtófőnök.

D_MTI20180621001

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Giuseppe Pezzanesit, a közép-olaszországi Tolentino polgármesterét (j) a Parlamentben 2018. június 21-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

D_MTI20180621002

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Giuseppe Pezzanesit, Tolentino polgármesterét (k) és Andrea Carradorit, a Szent Szív Társaság perjelét (j4) a Parlamentben 2018. június 21-én. Mellettük Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkára (b2), Herczeg Hajna, a camerinói egyetem tanára (b3), Herczeg Adrián, a Szent Szív Társaság tagja, Monia Prioretti, önkormányzati képviselő (j2) és Edoardo Mattioli, Tolentino Városért Egyesület elnöke (j). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó