Elpusztult a tizenkét éve itthon telelő gólya
2018. június 22. 23:16

Villanyvezetéknek repült, és elpusztult a tizenhárom éve Magyarországon élő, Fülöp névre hallgató fehér gólya. Az esetről Rózsa Sándor, az Aggteleki Nemzeti Park osztályvezetője számolt be.

A természetvédelmi szakember véletlen balesetnek nevezte az esetet, bár hozzátette, hogy a gólya az évek alatt kiismerte a környéket, így meglepő, hogy elnézte a vezetékpárt, amelyet testével rövidre zárt, és emiatt azonnal elpusztult. A madárnak eddig több mint harminc fiókája volt.

2003 júniusában még fiókaként jelölte meg színes gyűrűvel egy olasz gólyakutató Északkelet-Spanyolországban, az Ebro folyó völgyében, Luceni településen lévő gólyafészekben. Így nem okozott nehézséget a nyomon követése.

Fülöp 2006-ban szemelte ki lakhelyéül Bodrogkeresztúrt. Az elmúlt több mint egy évtizedben egyszer sem hagyta el a Bodrog folyó mentét, tizenkét telet töltött Magyarországon.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Fenyegetőzött az EU-biztos
  Szijjártó Péter és Soros György emberének csatáját hozta a Budapest Folyamat isztambuli tárgyalása - mondta el Menczer Tamás külügyi államtitkár szerdán Isztambulban, a Budapest Folyamat 6. miniszteri ülésének szünetében az MTI kérdésére válaszolva.
 • Jelentősen bővülnek a családok lehetőségei
  Kedvező esetben akár 35 millió forinttal is számolhatnak otthonteremtéshez a fiatal családok a jú­lius 1-jétől életbe lépő családvédelmi akcióterv újabb bőkezű támogatásaival.
 • A kormány cáfol, Brüsszel tovább tajtékzik
  A magyar kormány be tudja bizonyítani, hogy készülnek azok a tervek, amelyeket az Európai Bizottság tagad - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újságíróknak kedden Budapesten.
MTI Hírfelhasználó