Elpusztult a tizenkét éve itthon telelő gólya
2018. június 22. 23:16

Villanyvezetéknek repült, és elpusztult a tizenhárom éve Magyarországon élő, Fülöp névre hallgató fehér gólya. Az esetről Rózsa Sándor, az Aggteleki Nemzeti Park osztályvezetője számolt be.

A természetvédelmi szakember véletlen balesetnek nevezte az esetet, bár hozzátette, hogy a gólya az évek alatt kiismerte a környéket, így meglepő, hogy elnézte a vezetékpárt, amelyet testével rövidre zárt, és emiatt azonnal elpusztult. A madárnak eddig több mint harminc fiókája volt.

2003 júniusában még fiókaként jelölte meg színes gyűrűvel egy olasz gólyakutató Északkelet-Spanyolországban, az Ebro folyó völgyében, Luceni településen lévő gólyafészekben. Így nem okozott nehézséget a nyomon követése.

Fülöp 2006-ban szemelte ki lakhelyéül Bodrogkeresztúrt. Az elmúlt több mint egy évtizedben egyszer sem hagyta el a Bodrog folyó mentét, tizenkét telet töltött Magyarországon.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó