Bakondi: folyamatos a migrációs nyomás 2015 óta
2018. július 6. 00:10

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint folyamatos a migrációs nyomás 2015 óta; bár néha nagyobb fontosságot kapott a tengeri útvonal a balkáninál, időnként meghaladták a Törökországból érkező migránsok számát a Líbiából érkezők, a migráció "egy pillanatra nem állt meg".

Bakondi György csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: a jelenlegi migrációs helyzet a Balkánon azt mutatja, hogy azokban az országokban nőtt többszörösére a migránsok száma, amelyekben ez eddig nem volt jellemző. Részletezte: az eddigi fő útirány helyett kialakult egy új útvonal. A beérkező migránsok részben Szerbiából Bosznia-Hercegovina felé, részben Albániából Montenegró, Bosznia, majd Horvátország, Szlovénia felé, onnan pedig Ausztriába vagy Olaszországba próbálnak eljutni. Ez az említett országokban - amelyek közül Bosznia-Hercegovinát emelte ki -, komoly aggodalomra ad okot.

Bakondi György hangsúlyozta, ha a migrációs útvonalon lévő országok nem őriznék szigorúan határaikat, az Európai Unió külső határait, akkor rögtön nagyobb számban érkeznének a migránsok. Közöttük csökkent a szírek száma, nőtt elsősorban az afgánoké, valamint a pakisztániaké, bangladesieké, törököké és irániaké - tette hozzá.

MTI - M1
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó