Bakondi: folyamatos a migrációs nyomás 2015 óta
2018. július 6. 00:10

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint folyamatos a migrációs nyomás 2015 óta; bár néha nagyobb fontosságot kapott a tengeri útvonal a balkáninál, időnként meghaladták a Törökországból érkező migránsok számát a Líbiából érkezők, a migráció "egy pillanatra nem állt meg".

Bakondi György csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: a jelenlegi migrációs helyzet a Balkánon azt mutatja, hogy azokban az országokban nőtt többszörösére a migránsok száma, amelyekben ez eddig nem volt jellemző. Részletezte: az eddigi fő útirány helyett kialakult egy új útvonal. A beérkező migránsok részben Szerbiából Bosznia-Hercegovina felé, részben Albániából Montenegró, Bosznia, majd Horvátország, Szlovénia felé, onnan pedig Ausztriába vagy Olaszországba próbálnak eljutni. Ez az említett országokban - amelyek közül Bosznia-Hercegovinát emelte ki -, komoly aggodalomra ad okot.

Bakondi György hangsúlyozta, ha a migrációs útvonalon lévő országok nem őriznék szigorúan határaikat, az Európai Unió külső határait, akkor rögtön nagyobb számban érkeznének a migránsok. Közöttük csökkent a szírek száma, nőtt elsősorban az afgánoké, valamint a pakisztániaké, bangladesieké, törököké és irániaké - tette hozzá.

MTI - M1
Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó