Felhőszakadás miatt riasztás az ország nyugati részén
2018. július 11. 09:05

Egy magasban kavargó hideg légörvény, és a talaj közelében hozzá kapcsolódó hidegfront éri el hazánkat szerdán, emiatt több hullámban alakulnak ki záporok, zivatarok, de különösen a Dunántúlon tartósan is eshet az eső, arrafelé kiadós mennyiség ígérkezik az Országos Meteorológia Szolgálatának előrejelzése szerint. Az Alföld keleti megyéiben lényeges időjárás-változás ugyanakkor nem lesz.

Szerdán az ország nyugati harmadában jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt inkább csak változó mennyiségű felhőzetre számíthatunk. A Dunántúlon több helyen várható újabb – helyenként kiadós mennyiségű – csapadék, máshol inkább csak szórványosan alakul ki zápor, zivatar – közölték honlapjukon.

Csapadék miatt riasztást az ország nyugati felére, míg figyelmeztetést négy megye kivételével az egész országra adtak ki,

Kép: OMSZ

Kép: OMSZ

Az ország középső részén 40 mm csapadék, sőt jégeső is eshet, ellenben a légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések előfordulhatnak.

A hőmérséklet délután a felhősebb nyugati tájakon 18 és 23, míg máshol 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó