Felhőszakadás miatt riasztás az ország nyugati részén
2018. július 11. 09:05

Egy magasban kavargó hideg légörvény, és a talaj közelében hozzá kapcsolódó hidegfront éri el hazánkat szerdán, emiatt több hullámban alakulnak ki záporok, zivatarok, de különösen a Dunántúlon tartósan is eshet az eső, arrafelé kiadós mennyiség ígérkezik az Országos Meteorológia Szolgálatának előrejelzése szerint. Az Alföld keleti megyéiben lényeges időjárás-változás ugyanakkor nem lesz.

Szerdán az ország nyugati harmadában jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt inkább csak változó mennyiségű felhőzetre számíthatunk. A Dunántúlon több helyen várható újabb – helyenként kiadós mennyiségű – csapadék, máshol inkább csak szórványosan alakul ki zápor, zivatar – közölték honlapjukon.

Csapadék miatt riasztást az ország nyugati felére, míg figyelmeztetést négy megye kivételével az egész országra adtak ki,

Kép: OMSZ

Kép: OMSZ

Az ország középső részén 40 mm csapadék, sőt jégeső is eshet, ellenben a légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések előfordulhatnak.

A hőmérséklet délután a felhősebb nyugati tájakon 18 és 23, míg máshol 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Hamis zászlók
    A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
MTI Hírfelhasználó