Riasztást adtak ki a déli megyékre
2018. július 12. 09:32

A szerdán csapadékot hozó hidegfront hatása fokozatosan megszűnik, így országszerte több órára kisüt a nap, azonban a déli megyékben még lehet intenzív, 40 mm-t meghaladó csapadék. Ezzel együtt a július közepének megfelelő hőmérsékletre számíthatunk – közölte a meteorológiai szolgálat rövidtávú előrejelzésében.

Mint azt a honlapjukon közölték, északnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, egyre inkább csak délen és keleten, de ott is egyre kevesebb helyen lehet csapadék. A déli óráktól kezdve már jórészt napos idő valószínű gomolyfelhőkkel, elvétve záporral.

Komolyabb csapadékra csak a déli országhatár mentén élők számíthatnak, itt 25 és 40 mm közötti csapadék is valószínű.

Kép: OMSZ

Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, ennek ellenére – főleg ahol nem lesz csapadék – igazi nyári hőmérséklet, 25 és 30 fok között valószínű a napi maximum. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó