Börtönt kapott Nigériában a Boko Haram 113 tagja
2018. július 12. 22:10

Börtönbüntetésre ítélte egy nigériai különleges bíróság a Boko Haram helyi dzsihadista szervezet 113 tagját terrorizmussal kapcsolatos bűncselekményekért – közölte csütörtökön a helyi sajtó.

A közép-nigériai Niger szövetségi állam egy katonai bírósága több mint száz esetet vizsgált meg a héten, és 30 éves, illetve annál rövidebb börtönbüntetésre ítélte a vádlottakat.

Egyikük, Banzana Yusuf 20 év börtönbüntetést kapott a chiboki lányok 2014-es elrablásának kitervelésében való részvétele miatt. A terrorszervezet annak idején 276 iskolás lányt rabolt el egy iskolából. Bár azóta többük visszanyerte szabadságát, mintegy száz lány azóta sem került elő.

A bíróság 111 gyanúsítottat felmentett.

A Boko Haram Nigéria északkeleti részén tevékenykedik, célja egy iszlám kalifátus létrehozása. Az elmúlt években több támadást hajtott végre Nigérián kívül Kamerunban, Csádban és Nigerben is. A terrorszervezettel vívott harcokban az elmúlt nyolc évben több mint 20 ezren vesztették életüket, és mintegy 2,5 millióan kényszerültek elmenekülni otthonaikból a térségben.

MTI
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó