Nagy a megosztottság az olasz migrációs politikában
2018. július 15. 10:30

Olaszországban nagy a megosztottság a migrációs politikában - erről Szomráky Béla Olaszország-szakértő beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Elemzése szerint az egyik olasz kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom is nagyon megosztott. Sok baloldali, szélsőbaloldali politikus próbálja magához ragadni a kezdeményezést. Valójában viszont Matteo Salvini olasz belügyminiszter diktálja a tempót - tette hozzá.

Szomráky Béla úgy látja, Matteo Salvininek nagy nehézségekkel kell szembenéznie, mert még az olasz államfő is a "migránsmentő", a migránsok ügyét felkaroló politika mellé sorakozik fel.

A szakértő szerint ugyanakkor hosszabb távon Matteo Salvini "jön ki jól", mert minden egyes hajókikötésből, amit nem sikerül megakadályoznia, az olaszok azt a következtetést vonják majd le, hogy ő mindent megtett. Ezzel pedig nagyban növeli pártja, a Liga népszerűségét - értékelt a szakértő.

MTI - M1
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó