Pirruszi francia győzelem
2018. július 17. 12:52

Amikor egy labdarúgó válogatott megnyeri a világbajnokságot, akkor teljességgel érthető, hogy az adott országban igazi eufória alakul ki.

Az, hogy a sajtó is áradozik a francia válogatott fantasztikus sikere kapcsán, természetes.

Az azonban már kevésbé, hogy egy baloldali lap, a Libération a vb sikert méltató szerkesztőségi cikkébe két olyan mondatot csempészett, hogy „Az alkotmánytanács a múlt héten kimondta, hogy a testvériségnek az alkotmányba foglalt értéke alapján a migránsok segítése nem büntethető. A Kékek megértették ezt az üzenetet. A labdarúgás köztársasági érték.”

De nemcsak Franciaországban, hanem a CNN-nél is megért a vb győzelem egy jó kis migránssimogatást. Az amerikai hírtelevízió egyenesen azt találta mondani: „A migráció ünnepe a javarészt afrikai hátterű francia csapat világbajnoki győzelme”.

Mintha csak az uniós bevándorláspártiak vagy egyenesen a migrációt nagyszerű dolognak, sőt alapvető emberi jognak tekintő ENSZ megrendeléseit telejesítenék folyamatosan ezek a balliberális médiumok. Nyilván az sem jár nagyon messze a valóságtól, aki Soros György pénzét sejti a háttérben.

Az igazi csavar azonban nem ez a történetben, hanem az, ahogyan Párizsban és más nagyvárosokban „ünnepelték” a hatalmas sportsikert az utcákra tóduló emberek.

Az ünneplés ugyanis zavargásokká fajult, amelyeknek a hírek szerint halálos áldozatai is voltak.

Az emberek dohányboltokat fosztottak ki, ablakokat törtek be, a közbeavatkozni próbáló rendőröket pedig megtámadták – írta meg a Mirror brit portál.

A rendfenntartóknak vízágyukat is be kellett vetniük.

A közösségi médiának köszönhetően nyilvánosságra került felvételeken meglehetősen jól körülhatárolható az, milyen emberek is vettek rész ebben, az ünneplésnek nehezen nevezhető valamiben.

Ismét bebizonyosodott tehát, mit is jelent ma az igazi francia testvériség és milyen is a migráció ünnepe.

A moszkvai díszpáholyban az asztalon táncoló Macronnak és a többi migránssimogatónak biztosan ez is nagyon tetszett, ám talán közelebb járnak az igazsághoz azok, akik azt állítják: a franciák nyertek egy vb-t, de elveszítettek egy országot.

magyaridok.hu
Címkék:
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Eltüsszentett forradalom
  Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
 • Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert
  Bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap szombati számában közzétett nyílt levelében.
 • Orbán Viktor most is ellenzékben van, csak európai színten
  Nincs olyan, hogy európai nép, a Nyugat pedig soha nem tanulta meg Kelet-Európát – mondja Schöpflin György a Mandinernek. A 15 év után visszavonuló fideszes néppárti EP-képviselőt az uniós évek tapasztalatairól, a Budapest-Brüsszel vitákról, a Brexitről és az EP-választás kilátásairól kérdeztük.
 • Erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
  Erős családok nélkül nem létezhetnek helyi közösségek, ezek nélkül pedig nincs sikeres Magyarország, amely képes felelősséget vállalni a világ bármely pontján élő magyarok iránt – mondta az Országgyűlés alelnöke szombaton az Országházban, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján.
MTI Hírfelhasználó