Pirruszi francia győzelem
2018. július 17. 12:52

Amikor egy labdarúgó válogatott megnyeri a világbajnokságot, akkor teljességgel érthető, hogy az adott országban igazi eufória alakul ki.

Az, hogy a sajtó is áradozik a francia válogatott fantasztikus sikere kapcsán, természetes.

Az azonban már kevésbé, hogy egy baloldali lap, a Libération a vb sikert méltató szerkesztőségi cikkébe két olyan mondatot csempészett, hogy „Az alkotmánytanács a múlt héten kimondta, hogy a testvériségnek az alkotmányba foglalt értéke alapján a migránsok segítése nem büntethető. A Kékek megértették ezt az üzenetet. A labdarúgás köztársasági érték.”

De nemcsak Franciaországban, hanem a CNN-nél is megért a vb győzelem egy jó kis migránssimogatást. Az amerikai hírtelevízió egyenesen azt találta mondani: „A migráció ünnepe a javarészt afrikai hátterű francia csapat világbajnoki győzelme”.

Mintha csak az uniós bevándorláspártiak vagy egyenesen a migrációt nagyszerű dolognak, sőt alapvető emberi jognak tekintő ENSZ megrendeléseit telejesítenék folyamatosan ezek a balliberális médiumok. Nyilván az sem jár nagyon messze a valóságtól, aki Soros György pénzét sejti a háttérben.

Az igazi csavar azonban nem ez a történetben, hanem az, ahogyan Párizsban és más nagyvárosokban „ünnepelték” a hatalmas sportsikert az utcákra tóduló emberek.

Az ünneplés ugyanis zavargásokká fajult, amelyeknek a hírek szerint halálos áldozatai is voltak.

Az emberek dohányboltokat fosztottak ki, ablakokat törtek be, a közbeavatkozni próbáló rendőröket pedig megtámadták – írta meg a Mirror brit portál.

A rendfenntartóknak vízágyukat is be kellett vetniük.

A közösségi médiának köszönhetően nyilvánosságra került felvételeken meglehetősen jól körülhatárolható az, milyen emberek is vettek rész ebben, az ünneplésnek nehezen nevezhető valamiben.

Ismét bebizonyosodott tehát, mit is jelent ma az igazi francia testvériség és milyen is a migráció ünnepe.

A moszkvai díszpáholyban az asztalon táncoló Macronnak és a többi migránssimogatónak biztosan ez is nagyon tetszett, ám talán közelebb járnak az igazsághoz azok, akik azt állítják: a franciák nyertek egy vb-t, de elveszítettek egy országot.

magyaridok.hu
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó